Hyundai va trece la o gamă europeană complet electrică până în 2035

ioniq5-autoexpert.ro-16

Prezentă la IAA Munchen, marca coreeană Hyundai și-a anunțat intențiile pentru viitor: gamă europeană formată din modele exclusiv electrice până în anul 2035.

Hyundai va deveni o marcă exclusiv electrică în Europa până în anul 2035. Anunțul a fost făcut în cadrul Salonului Auto de la Munchen. Din 2035, Hyundai nu va mai vinde automobile cu motoare termice în Europa. Marca coreeană are planuri pentru a trece la electric pe toate piețele pe care este prezentă până în 2040.

Hyundai – gamă europeană complet electrică din 2035

De asemenea, Hyundai vrea să devină o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Pentru a atinge acest lucru, Hyundai va continua să dezvolte atât automobile electrice, cât și mașini cu pile de combustie alimentate cu hidrogen. De altfel, la standul Hyundai de la IAA Munchen sunt prezente modelele Hyundai Ioniq 5 și Hyundai Nexo. Acesta din urmă folosește hidrogenul pentru a produce curent electric și va primi o nouă generație în 2023. Un viitor model MPV cu hidrogen va fi, de asemenea, adăugat în gamă, precum și un SUV full-size începând din 2025.

Via Hyundai

Adaugati comentariu