IAA Munchen: Conceptul Mercedes-Benz EQG anunță viitorul Clasa G electric

Mercedes-Benz confirmă faptul că va construi o variantă electrică a celebrului off-roader Clasa G prin prezentarea conceptului EQG.

Mercedes-Benz și-a prezentat toate noutățile pentru IAA Munchen, primul salon fizic după perioada pandemică și prima ediției a noului eveniment auto ce înlocuiește Salonul Auto de la Frankfurt. Una dintre cele mai importante concepte prezentate la Munchen este Concept EQG, ce anunță un viitor G-Klasse full-electric.

Mercedes-Benz Concept EQG

Mercedes-Benz EQG vine până în 2025

Mercedes confirmă astfel faptul că va duce mai departe legenda modelului G într-o versiune electric începând cu anul 2025. Conceptul prezentat la Munchen este un studiu într-o formă foarte similară viitorului model de producție. Diferențele față de actualul model cu motoare termice sunt subtile: o serie de inserții iluminate, un calandru dintr-o bucată cu model 3D ce înlocuiește clasica grilă a radiatorului, jante speciale de 22 inch și un spațiu de depozitare suplimentar în locul roții de rezervă exterioare.

Mercedes-Benz Concept EQG

Folosind același șasiu cu G-Klasse cu suspensie independentă pe puntea față și punte spate rigidă, EQG nu va face compromisuri în ceea ce privește performanțele în teren accidentat. Pentru putere, modelul folosește patru motoare electrice ce pot fi controlate individual plus o cutie de viteze cu două trepte. Mercedes nu a dezvăluit încă capacitatea bateriei ce va fi folosită pentru EQG, nici puterea oferită de cele patru motoare electrice.

Cel mai probabil, modelul de serie va folosi bateriile preluate de la modelul EQS. Versiunea de top va avea o baterie de 107,8 kWh și va dezvolta peste 500 CP

Via Daimler

Adaugati comentariu