IAA Munchen: BMW i Vision Circular – studiu de design pentru 2040

Cu BMW i Vision Circular, BMW Group priveşte spre un BMW compact pentru anul 2040, orientat către dezvoltare durabilă şi lux.

Modelul cu patru locuri este complet electric şi oferă un nivel generos de spaţiu interior în contextul unei amprente reduse, cu o lungime de aproximativ patru metri. În plus, a fost conceput în conformitate cu principiile economiei circulare şi, prin urmare, simbolizează planul BMW Group de a deveni cel mai durabil producător din lume în spaţiul de mobilitate individuală premium.

BMW i Vision Circular prezintă un posibil design pentru modelele din anul 2040

Interiorul este transformat într-un lounge, iar mulțumită imprimării 3D, nemții au reușit să dea naștere unor panouri mai mari fără să mai fie nevoiți să utilizeze materiale chimice pentru îmbinarea lor. Chiar și volanul a fost realizat prin imprimare 3D.

Conceptul BMW i Vision Circular va rămâne un studiu de design, dar tehnologiile folosite la realizarea acestuia vor fi preluate și pentru viitoare modele de serie.

„BMW i Vision Circular ilustrează modul nostru de gândire meticulos şi holisitic când vine vorba de mobilitate durabilă. Simbolizează ambiţia noastră de a fi o forţă de pionierat în dezvoltarea unei economii circulare”, explică Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. „Suntem lideri în utilizarea eficientă a resurselor în producţie şi căutăm să extindem acest statut la toate etapele ciclului de viaţă al automobilului. Aceasta este şi o chestiune de dezvoltare durabilă economică, deoarece tendinţa actuală a preţurilor mărfurilor arată clar efectele financiare pentru orice industrie care depinde de resurse finite.”

via BMW

Adaugati comentariu