IAA Munchen: Mercedes-Benz EQE – informații și imagini oficiale

Al doilea sedan electric Mercedes-Benz a debutat oficial la IAA Munchen: EQE, modelul electric de clasă medie.

După lansarea navei amiral EQS, Mercedes-Benz continuă ofensiva electrică și adaugă în gamă noul model EQE. Cu dimensiuni similare cu Clasa E, noul model electric este cel mai nou model din familia EQ.

Mercedes-Benz EQE este echivalentul electric al Clasei E

Cu linii inspirate de fratele mai mare, EQS, noul EQE debutează cu versiunea EQE 350 ce utilizează o baterie de 90.9 kWh și un motor electric de 215 kW (292 CP) montat pe puntea spate. Va exista și versiune cu tracțiune integrală, cu un al doilea motor electric amplasat pe puntea față. Mercedes spune că noul EQE 350 are o autonomie de 660 kilometri. Modelul folosește arhitectura EVA2, identică cu cea a modelului mai mare, EQS. Prezentat la Munchen în versiune de serie, noul Mercedes-Benz EQE va debuta comercial la jumătatea anului viitor.

EQE este mai compact decât EQS și are un ampatament mai scurt cu 90 milimetri, acesta având 3120 milimetri. În ceea ce privește dimensiunile externe, este comparabil cu CLS. La fel ca acesta din urmă, nu are hayon, ci o lunetă fixă și portbagaj separat.

Modelul împrumută numeroase dotări de la EQS, inclusiv sistemul MBUX Hyperscreen, portiere automate față, direcție pe puntea spate, echipări disponibile opțional.

Via Mercedes-Benz

Adaugati comentariu