IAA Munchen: Renault Megane E-Tech Electric a debutat oficial

Renault Megane E-Tech autoexpert.ro

Renault a dezvăluit oficial versiunea de serie a noului model electric numit Megane E-Tech Electric.

Renault contraatacă pe piața modelelor electrice prin lansarea modelului Megane E-Tech Electric. Dezvoltat pe platforma CMF-EV a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, noul model este un hatchback compact cu influențe crossover. Este primul model Renault ce afișează noua siglă a mărcii franceze și folosește noul sistem multimedia OpenR Link dezvoltat cu Google.

Renault Megane E-Tech Electric

Noul model are o lungime de 4.21 metri, lățime de 1.78 metri, înălțime de 1.5 metri și ampatament de 2.7 metri. Greutatea lui Megane E-Tech este de 1.624 de kilograme.

Noul design este numit de Renault ”sensual-tech” și abordează un stil mai fluid, păstrând însă elemente clasice ale mărcii.

La interior, sistemul multimedia dispune de două ecrane. Cel din fața celui de la volan are 12.3 inch, iar cel de pe consola centrală are 12 inch și este amplasat în mod portret.

Megane E-Tech Electric poate fi configurat cu un singur motor electric, dar acesta este disponibil în două versiuni de putere: 130 CP (250 Nm) sau 218 CP (300 Nm). Megane E-Tech Electric oferă două pachete de baterii: 40 kWh sau 60 kWh. Autonomia oficială este de 300 kilometri pentru bateria mică și de 470 km pentru cea de 60 kWh. Modelul suportă încărcări rapide de până la 130 kW.

Renault nu a comunicat prețurile pentru noul model, iar comenzile vor începe în februarie 2022.

Via Renault

Adaugati comentariu