IAA se mută de la Frankfurt la Munchen din 2021

IAA se mută de la Frankfurt la Munchen din 2021

IAA – Internationale Automobil-Ausstellung – cel mai mare show auto din lume, se va muta într-o locație nouă din 2021. Organizatorul VDA (Verband der Automobilindustrie) a decis relocarea evenimentului dedicat automobilelor de la Frankfurt la Munchen. Schimbarea va avea loc de anul viitor.

IAA este unul dintre cele mai vechi evenimente de profil. Prima ediție s-a desfășurat în 1897 la Berlin, fiind expuse doar opt vehicule. Locația actuală – Messe Frankfurt – a găzduit primul show auto marca IAA în 1951. Din 1991, versiunea comercială a IAA s-a mutat de la Frankfurt la Hanovra. De anul viitor și cea dedicată vehiculelor de pasageri se va desfășura la Munchen.

VDA anunțase încă de anul trecut că se află în căutarea unei noi locații, după expirarea contractului cu Messe Frankfurt. Candidații finali erau Berlin, Hamburg și Munchen. Anterior, Frankfurt – alături de Koln, Hanovra și Stuttgart – încercase fără succes să revină în atenția organizatorilor. Asociația germană a declarat câștigător orașul Munchen – reședința BMW (și foarte apropiat de Ingolstadt-ul lui Audi).

Motivele citate au fost „numeroasele locații atractive, infrastructura de transport excelentă și experiența în organizarea de evenimente majore de talie internațională.” Nu se cunoaște, încă, data exactă de desfășurare a noului IAA Munchen Motor Show. Anterior, evenimentul de la Frankfurt avea loc în septembrie – în alternanță cu Salonul Auto de la Paris.

Via Verband der Automobilindustrie

Adaugati comentariu