Sfaturi pentru o călătorie în siguranță în anotimpul rece

Temperaturile destul de scăzute din această perioadă dau mari bătăi de cap șoferilor. Te poți trezi cu tot felul de probleme neașteptate, de la mașina îngropată în zăpadă până la tot felul de evenimente neplăcute pe drum.

Dar ce facem dacă trebuie să călătorim pe distanțe mai lungi în această perioadă? Mai jos, câteva sfaturi:

  • Verificarea temeinică a mașinii într-un service autorizat.
  • Asigurați-vă că aveți trusa de prim ajutor și echipamentele necesare pentru iarnă, despre care am vorbit și în alte materiale.
  • Aprovizionați-vă cu apă și alimente. Deshidratarea nu este o problemă care apare doar vara, afectează în egală măsură și iarna, când temperaturile sunt foarte scăzute, iar corpul muncește din greu pentru a menține temperatura optimă.

Potrivit Herbagetica.ro, oamenii pierd aproximativ o halbă de apă pe zi, doar prin respirație, iar acest număr este mai ridicat iarna. Beți apă chiar și atunci când nu vă este sete.

  • O baterie externă pentru telefon. Cu toții ne panicăm dacă rămânem fără baterie, cu atât mai mult cu cât avem distanțe mari de parcurs.
  • Purtați îmbrăcăminte adecvată. Este foarte important ca atunci când parcurgeți o distanță mai mare cu mașina să să vă luați toate măsurile de siguranță. Da, fiecare mașină are în dotare sistem de climatizare, dar dacă acesta se defectează? Dacă rămâneți fără combustibil? Dacă trebuie să schimbați o roată și este necesar să stați afară? Iar exemplele de situații neprevăzute pot continua. Tineți în mașină o pătură groasă, mănuși, caciulă, fular pentru a proteja zonele prin care se pierde cel mai repede căldura.

Cum vă protejați de frig?

  1. Îmbrăcatul în straturi. Ce înseamnă asta? Mai multe straturi de haine vor fi mai călduroase decât unul singur. Acest lucru vă permite să scoateți un strat dacă vă este cald și să ajungeți la gradul de confort dorit. Un singur strat nu vă permite acest lucru.
  2. Stratul exterior de îmbăcăminte trebuie să fie impermeabil. În acest fel vă protejați atât de ploaie, cât și de zăpadă.
  3. Purtați încălțăminte călduroasă și comodă. Da, știu, pantofii stiletto sunt extraordinari, dar iarna nu-i ca vara. Chiar dacă mergeți cu mașina și sunteți de părere că nu trebuie să vă faceți griji, ei bine, trebuie!
  4. Căciula, mănușile și fularul, indispensabile!

Adaugati comentariu