Iată care sunt cele mai bune parfumuri ale anului, în opinia profesioniștilor și a publicului

parfumuri

Iată care sunt cele mai bune parfumuri ale anului, în opinia profesioniștilor și a publicului. Conceput ca o întruchipare a bărbatului contemporan, H24 by Hermès este cel mai bun parfum pentru bărbați din 2022. În orice caz, a fost dublu premiat de juriul Fragrance Foundation Awards, atât în Franța, cât și la nivel internațional.

Publicul, care a putut să-și aleagă și cele mai bune parfumuri ale anului, a ales să onoreze cele mai recente creații ale lui Jean-Paul Gaultier, Le Mâle On Board și Scandal.

Premiile Fragrance Foundation Awards, Oscarurile parfumeriei

În 2022, Fragrance Foundation France sărbătorește cea de-a 30-a aniversare. Alcătuită din profesioniști din industria frumuseții și prezidată de Philippe Ughetto, această fundație este, de asemenea, membră a International Fragrance Foundation (SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Germania, Dubai, Australia, Rusia, India și Japonia). Premiile Fragrance Foundation Awards (cunoscute anterior sub numele de FiFi Awards), pe care le prezintă în fiecare an, sunt considerate Oscarurile parfumeriei și, prin urmare, rezultatele acestei ceremonii sunt atent analizate!

Pe plan internațional, H24 de la Hermès și Sauvage Elixir de la Christian Dior au fost premiate în luna iunie, la ultima ediție Fragrance Foundation Awards. În cadrul ceremoniei care are loc în Franța, sunt acordate 15 premii în fiecare an, precum și un “Premiu special 30 de ani”, acordat în 2022, care recompensează “un parfum cu un palmares excepțional”, atât în ceea ce privește creația olfactivă, cât și estetica sau imaginea.

Dintre toate aceste premii, un juriu de profesioniști (format din branduri, case de compoziție, furnizori, distribuitori și actori media) acordă 6 premii diferite:

Cea mai bună sticlă de parfum pentru bărbați

Cea mai bună sticlă de parfum pentru femei

Cea mai bună versiune masculină a unui parfum existent

Cea mai bună versiune feminină a unui parfum existent

Cea mai bună lansare masculină

Cea mai bună lansare pentru femei

Jurnaliștii au votat, de asemenea, cele mai bune 3 parfumuri de nișă ale anului (cel mai bun parfum dintr-o colecție a unei mărci importante, cel mai bun parfum al unei mărci afiliate, cel mai bun parfum al unei mărci independente), în timp ce publicul larg și-a exprimat opinia în cadrul a 5 premii distincte:

Cel mai bun parfum “Other Channels”,

Cea mai bună versiune masculină de parfumuri barbati deja existente

Cea mai bună versiune feminină a unui parfum existent

Cea mai bună lansare masculină

Cea mai bună lansare feminină

Care sunt cele mai bune parfumuri premiate în 2022?

În timp ce industria parfumurilor este uneori criticată pentru că nu acordă prea multă atenție protecției mediului, Fragrance Foundation France a ales să onoreze mărcile care depun eforturi reale în acest domeniu. Premiul “Inovație responsabilă 2022” (care recompensează aprovizionarea inovatoare cu materii prime, designul ecologic și promovarea know-how-ului local) a fost acordat companiei Rivières de Cartier.

H24, cel mai bun parfum nou al anului

La rândul lor, profesioniștii au premiat Girl by Rochas ca fiind cea mai bună lansare a unui parfum feminin și H24 by Hermès, cel mai bun parfum nou pentru bărbați al anului.

În timp ce parfumurile lemnoase sunt cele mai populare printre bărbați, casa pariziană a preferat să joace cartea vegetală pentru această creație. O modalitate de a conferi mai multă lejeritate și fluiditate parfumului, după cum explică Christine Hagel, director de creație Hermès.

Pentru a traduce acest lucru, salvia este însoțită de narcisă și lemn de trandafir, înainte de o notă de sclarene, o moleculă care lasă o urmă caldă, metalică.

Robotul lui Paco Rabanne a fost premiat

De asemenea, juriul a fost încântat de Phantom de la Paco Rabanne, care a câștigat premiul pentru cel mai bun flacon pentru bărbați. Micul robot a dat lovitura, cu capacul său conectat, care permite accesul la o “experiență îmbogățită” prin intermediul smartphone-ului. Cu 50% din voturi, Phantom a devansat cu mult concurenții săi H24 de la Hermès, Scandal de la Jean-Paul Gaultier și C’est Paris! de la Carven.

Premiul pentru cea mai bună versiune masculină a unui parfum existent i-a revenit, de asemenea, lui Kenzo Homme, un parfum foarte estival creat de Quentin Bisch, care reinterpretează o creație din 1991, în timp ce Twilly Eau Ginger de Hermès este premiat la categoria feminină.

Cele mai bune parfumuri de nișă – Caron, BDK și Liquides Imaginaires

În categoria de nișă, Poivre Sacré de la Caron a fost desemnat cel mai bun parfum dintr-o colecție a unei mărci importante. Un parfum foarte picant care conține piper negru de Madagascar, după cum sugerează și numele său.

David Benedek a fost recompensat pentru munca sa la apa de parfum Velvet Tonka. Parfumul, dezvoltat de Alexandra Carlin, a fost ales cel mai bun parfum de marcă independentă.

În cele din urmă, Blanche Bête, de la Liquides Imaginaires, a primit premiul pentru cel mai bun parfum de nișă de la o marcă afiliată.

Parfumurile Gaultier votate de public

Pe lista câștigătorilor la premiile publicului se află și câteva parfumuri bine cunoscute, cu noua versiune a parfumului Le Mâle al lui Jean-Paul Gaultier, Le Mâle On Board, premiată ca fiind cea mai bună versiune masculină a unui parfum existent, și Miss Dior eau de parfum, premiată la categoria femei.

Dintre noutățile anului, dacă H24 i-a convins pe profesioniști, publicul larg preferă Scandal de… Jean-Paul Gaultier! Se pare că sticla în formă de trofeu a fost predestinată. La categoria femei, în schimb, găsim același câștigător, cu Girl by Rochas.

În cele din urmă, publicul a ales să recompenseze Demon in Love de Eau Jeune, numit “cel mai bun parfum Other Circuits”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top