Iată monociclul care transformă orice scaun cu rotile într-un scuter!

Monociclu electric UNAwheel scaun cu rotile autoexpert.ro

În România, persoanele cu handicap locomotor sunt nesocotite de cei care parchează pe locurile destinate lor. Iată, însă, un ”apendice” electric care le permite să meargă la cumpărături fără mașină. Este un monociclu care se atașează oricărui scaun cu rotile, transformându-l în scuter electric!

Se numește UNAwheel. Rolul său: să permită persoanelor țintuite în scaunul cu rotile să se deplaseze repede. Practic, monociclul UNAwheel se atașează în partea din față a scaunului. Odată atașat, asigură forța de tracțiune necesară deplasării scaunului.

Micile roți din față ale scaunului sunt suspendate în aer. Astfel, ia naștere un triciclu electric de toată frumusețea!

UNAwheel Mini pentru scaun cu rotile

Există două versiuni ale acestui produs. Singura care se află momentan la vânzare este Mini. Aceasta se bucură de un design minimalist și nu are niciun cablu expus, toate fiind introduse în interiorul furcii. Greutatea sa este de 5,3 kg, iar ghidonul are înălțimea de 85 cm. Roata tubeless are protecție la pană și un diametru de 6 inchi.

Monociclu electric UNAwheel scaun cu rotile autoexpert.ro

➡ Test cu trei vehicule neconvenționale electrice 💡

În ghidon se află pachetul de baterii Li-ion, de 6,4 Ah și 153,6 Wh, suficient pentru o autonomie de 15 km. Are două limite superioare de viteză (6 km/h și 16 km/h) și marșarier! Motorul de 250 W funcționează la o tensiune de 24 V și permite urcarea pantelor de până la 14 grade. Când nu este folosit, poate fi introdus într-o husă și transportat cu o mână. Prețul său: 1990 de euro + TVA. Îl poți cumpăra de aici.

Monociclu electric UNAwheel scaun cu rotile autoexpert.ro

UNAwheel – modelul de top

Dar UNAwheel nu s-a oprit aici. Există și o a doua versiune, mai complexă. Dispozitivul are ghidonul reglabil și vine cu un pachet de baterii inclus. Pentru a-l atașa, e nevoie de un adaptor, în funcție de modelul scaunului. Acest model nu se află încă la vânzare, pe site-ul producătorului. Însă este atât de bine realizat, încât a câștigat premiul IF Design în 2021.

Monociclu electric UNAwheel scaun cu rotile autoexpert.ro

 

Adaugati comentariu