Iată primul camion electric Tesla!

Camoin-electric-Tesla-3-1024x576

Prima impresie: comparat cu celelalte autotractoare, arată precum un monopost de Formula E pe lângă autoturismele break. Și se mișcă la fel de bine pe cât arată: cum vi se pare sprintul 0-60 mph (0-96 km/h) în 20 de secunde, încărcat (atenție!) cu MTMA de 36 de tone? Unul dintre merite aparține cabinei cu coeficient aerodinamic de 0,36, care favorizează și un consum declarat de maximum 124 kWh/100 km.

Mă aștept să-l regăsim din 2019 (anul lansării oficiale, conform lui Elon Musk) în ”liniuțe” pe youtube, evident, fără încărcătură. Pot paria de pe-acum că va depăși multe sportive cu pretenții. Pentru a preveni pierderea aderenței cauzată de cuplul mare al motoarelor electrice, camionul va fi dotat cu un sistem menit să regleze individual cuplul fiecărei roți.

Camoin-electric-Tesla-4-e1510920691183Lăsând la o parte latura dinamică, merită amintită autonomia declarată de 800 km, care pare a spulbera orice teamă specifică vehiculelor electrice. Evident, pentru a scădea costurile de producție și, implicit, prețul final, specialiștii Tesla au refolosit unele subansamble pe care le regăsim pe autoturismele din oferta curentă a americanilor. Cele mai importante sunt motoarele: fiecare dintre cele patru roți din spate este pusă în mișcare de câte un motor propulsor provenit de la Tesla Model 3, cel mai accesibil autoturism al americanilor.

La interior, șoferul-pilot, care nu are ”coleg de bancă”, ci stă central, precum în McLaren F1, este flancat de două display-uri tactile care provin de la același Model 3. Ușile sunt de tip ”suicide”, cu deschidere invers (spre înapoi).

Firește, și sistemele de asistență se ridică la nivelul autoturismelor Tesla, fiind disponibil pachetul Autopilot, iar în dotarea standard regăsim […] CITEȘTE CONTINUAREA PE SITE-UL www.floteauto.ro!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top