iDEAS: studenţii cu profil tehnic sunt provocaţi să proiecteze maşina viitorului

Continental, companie tehnologică, lansează în Iaşi o nouă oportunitate pentru studenţii cu pregătire tehnică. iDEAS (Intelligent Driving, Engineering and Autonomous Systems) este noua competiţie la care aceştia se pot înscrie până pe 22 decembrie pentru a pune în practică cunoştinţele acumulate în anii de studiu şi pentru a beneficia de expertiza specialiştilor Continental.
iDEAS

Competiţia este organizată în jurul conceptelor de conducere autonomă şi a nivelurilor de automatizare definite de industrie, unde nivelul 0 reprezintă absenţa oricărui sistem de asistare la condus, iar nivelul 5 reprezintă automatizarea maximă, unde nu mai este necesară existenţa unui subiect uman pentru a monitoriza sau controla deplasarea vehiculului.

Provocarea pe care Continental o lansează odată cu ediţia din acest an a competiţiei este iDEAS in High Traffic +, în care concurenţii sunt încurajaţi să construiască maşini autonome care să se descurce în condiţii de trafic semaforizat şi cu alţi participanţi la trafic: respectarea unui traseu predefinit, recunoaşterea şi respectarea semnelor de circulaţie şi a culorilor semaforului, detectarea posibilelor obstacole frontale şi evitarea acestora, oprire la trecerea de pietoni, detectarea staţiilor de încărcare etc.

„Cunoscută până acum sub numele Electro – Mobility, competiţia s-a reinventat sub acest concept nou, devenind o competiţie adresată tuturor studenţilor pasionaţi de inginerie şi nu numai. Intelligent Driving, Engineering and Autonomous Systems, pe scurt, iDEAS, pune accent nu doar pe realizarea unui produs final care să fie conform cu cerinţele, dar mai ales pe procesul în sine, care este unul de învăţare continuă. Se vor bifa astfel funcţionalităţi de natură mecanică, hardware şi software, iar participanţii vor concura în baza unui system de scoring similar jocurilor pe calculator, unde, pentru a trece în următoarea etapă trebuie să fie îndeplinite anumite cerinţe”, a spus Rareş Antăluţ, preşedintele juriului iDEAS Embedded.

În paralel se vor desfăşura alte două competiţii: iDEAS Software, construită în jurul sarcinilor de programare şi iDEAS Hardware, în care studenţii sunt provocaţi să construiască pe loc un circuit electric.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu