Iei amendă dacă faci asta când mergi pe bicicletă

Bicicletă amendă

Bicicliștii care folosesc telefonul mobil în timp ce rulează pe două roți vor fi sancționați. Este un proiect de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne și care se află, zilele acestea, în dezbatere.

În timp ce se pregătesc sancțiuni drastice pentru șoferii care folosesc telefonul mobil în timp ce se află la volan, sunt puse la cale și pedepse pentru bicicliștii care fac același lucru. Poliția încearcă astfel să descurajeze manevrarea telefoanelor de către cei care ar trebui să fie atenți la drum.

Conducătorii auto vor primi, dacă proiectul de lege va fi aprobat, o sancțiune între 9 și 20 de punte-amendă (clasa a IV-a) și 6 puncte de penalizare. Sancțiunea privitoare la amendă poate fi aplicată și conducătorilor de vehicle pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii unui permis de conducere.

Legea interzice ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, nu numai a telefonului mobil, ci și a altor dispozitive mobile cu funcții de înregistrare sau de redare text, foto sau video, cum ar fi tabletele.

Astfel, bicicliștii pot primi amenzi usturătoare dacă sunt surprinși de poliția rutieră fiind atenți la altceva decât la trafic.

Proiectul de lege se află în dezbatere publică timp de 20 de zile pe site-ul Minsiterului Afacerilor Interne. Noile modificări legislative ar intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Termenul este acordat în vederea desfășurării unei acțiuni de informare a participanților la trafic.

Adaugati comentariu