Ieșire din scenă pentru faimosul Stirling Moss

Legenda curselor auto, Sir Stirling Moss a anunțat că se retrage din peisajul curselor auto, la venerabila vârstă de 81 de ani.

Sir Stirling, a cărui carieră în motorsport s-a întins de-a lungul a peste 60 de ani, a luat decizia de a se retrage din această lume, după ce a participat la calificările cursei “Le Mans Legends” (Legendele Le Mans); competiția care se desfășoară în deschiderea celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, s-a bucurat să-l aibă la start pe celebrul Stirling Moss, care a făcut echipă cu Ian Nuthall, pe un Porsche RS61.

“În această după-amiază m-am speriat pe pistă, și mi-am propus mereu ca în momentul în care voi simți că nu mai fac față, sau că-i incurc pe ceilalți concurenți, mă voi retrage”, a declarat Sir Stirling Moss pentru site-ul său oficial. “Iubesc cursele, dar din păcate am ajuns în punctul în care trebuie să mă opresc!”

Moss a câștigat de-a lungul carierei sale fabuloase de pilot, mai mult de 200 de curse, incluzând aici victorii în Marele Premii ale Marii Britanii și ale Principatului Monaco, trofeul Mille Miglia sau cursa de la Targa Florio. Ca o particularitate a impresionantei sale cariere, Stirling Moss a terminat de patru ori pe poziția a doua a clasamentului general al piloților, în Campionatul Mondial de Formula 1. 

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/257635/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top