Ilie Năstase, două dosare penale în aceeași zi. A fost prins băut, apoi a condus fără permis

Ilie Năstase

Fostul tenismen Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penale în doar șase ore. Năstase a fost tras pe dreapta și a plecat fără acordul polițistului, a fost oprit din nou și încătușat în urma reacțiilor agresive. Câteva ore mai târziu, a tăiat linia continuă cu o motocicletă pentru care nici nu avea permis.

Șase puncte de penalizare, permis suspendat și o amendă de 2.306 lei. Atât a primit Ilie Năstase pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, apoi fără permis.

Ilie Năstase a fost tras pe dreapta pe Șoseaua Nordului, în zona Ambasadei Chinei, în jurul orei 5 dimineața. Acesta a oprit, dar, după câteva minute, s-a pus în mișcare fără acordul polițistului. Fostul tenismen a fost oprit din nou de agenții de circulație, după aproximativ 200 de metri.

Năstase a fost legitimat și pus să sufle în etilotest, pentru că oamenii legii au constatat că acesta emana vapori de alcool. Fostul sportiv a refuzat testul , a devenit agresiv, iar polițiștii au recurs la încătușarea sa și ducerea sa la INML, unde a fost supus prelevării de probe. Acestea au arătat că șoferul cu chef de scandal avea o alcoolemie de 0,55 mg/l în aerul respirat, ceea ce reprezintă o infracțiune.

Primul număr 1 mondial s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru refuzul de a se supune recoltării de probe biologice. Acestuia i s-a aplicat și o amendă pentru conduită necorespunzătoare.

Câteva ore mai târziu, în zona Ștefan cel Mare, fostul tenismen, la ghidonul unei motociclete, a întors fără a ține cont de marcajul continuu, a intrat pe contrasens, a trecut pe roșu și a fost din nou oprit de polițiști. Năstase a prezentat un permis de conducere necorespunzător vehiculului condus, astfel că s-a ales cu un nou dosar penal, pentru conducere cu permis necorespunzător și conducere cu permis suspendat.

“Mă duc la CEDO”, a amenințat Năstase, care a declarat că intenționează să ceară “daune de 2,3, 5 milioane de euro și le donez copiilor săraci din România.” Acesta îi acuză pe polițiști că l-au tras cu forța din mașină, l-au trântit la pământ pentru a-i pune cătușele și l-au târât către mașina de poliție.

Sursă foto: MEDIAFAX.

 

Adaugati comentariu