Alfa Romeo Stelvio e aici – prima imagine cu SUV-ul italian

Alfa Romeo Stelvio, primul SUV din istoria constructorului italian, a fost deconspirat accidental chiar de un film oficial închinat uzinei Fiat de la Cassino, retras ulterior de pe Youtube.

Așa cum dovedește această primă imagine semi-oficială, designul va fi unul tipic italian, puternic influențat de cel al sedanului Giulia, de la care Stelvio va prelua și noua platformă modulară dedicată segmentului D.

Spre deosebire de ruda sa americană, Jeep Cherokee, Alfa Romeo Stelvio va fi un SUV cu tentă sportivă și nu un off-roader cu aptitudini superioare în teren accidentat. Singurul element preluat de la Jeep va fi sistemul de tracțiune integrală, dezvoltat de marca americană. Standard, Stelvio va fi dotat cu tracțiune spate.

Din punct de vedere tehnic, Alfa Stelvio va prelua de la Gulia noile unități turbo cu patru cilindri: un motor pe benzină în trei variante (200, 250, 280 CP) și un diesel de 2,2 litri cu 150, 180 sau 210 CP. Încă neconfirmat este dieselul V6 de 3 litri de la Maserati, creditat cu 250 și 275 CP.

Și interiorul va respecta layoutul trasat de noua Giulia, cu o ergonomie simplistă și un număr redus de butoane fizice. Pe consola centrală se va regăsi un display de 8 inch, operat cu ajutorul unui controller rotativ, în stilul celui de la BMW și Audi.

Alfa Romeo Stelvio va debuta pe 15 noiembrie, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Adaugati comentariu