Imagini din fabrică – Noul Volkswagen ID.3 a intrat în producție

Noul Volkswagen ID.3 (4)

Noul Volkswagen ID.3 a intrat în producție la uzina din Zwickau, Germania. Cancelarul german Angela Merkel a asistat la ceremonia de inaugurare a noii linii de asamblare, alături de CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Primul ID.3, dezvăluit în luna septembrie, a ieșit de pe linia de asamblare astăzi, în jurul orei 11:30 a.m. Grupul Volkswagen intenționează să comercializeze nu mai puțin de 22 de milioane de vehicule electrice până în 2028, iar uzina din Zwickau va juca un rol-cheie în acest proces. În premieră, o uzină atât de mare este transformată în centru de producție rezervat exclusiv automobilelor cu emisii zero. Investiția se ridică la 1,2 miliarde de euro. 100.000 de mașini vor vedea lumina zilei acolo, anul viitor, iar capacitate de producție va ajunge la 330.000 de unități în 2021.

Noul Volkswagen ID.3. (2)

Angela Merkel numește fabrica de la Zwickau un pionier al transformării și a promis sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii dedicate mașinilor electrice. “Suntem pregătiți să facem eforturi uriașe, pentru ca oamenii să își poată permită un vehicul electric cât mai rapid posibil”, a fost angajamentul asumat de cancelarul german.

Primul membru al familiei ID, ID.3, va ajunge pe piață în vara anului viitor, cu un preț de pornire, în Germania, de 30.000 de euro. Peste 35.000 de clienți din lumea întreagă au rezervat deja o mașină și au plătit suma pentru precomandă.

Noul Volkswagen ID.3. (1)

Toate modelele vor avea la bază platforma MEB dezvoltată de grupul auto. Acestea vor fi construite de 8.000 de angajați și 1.700 de roboți, folosind sisteme de transport autonome. La sfârșitul anului 2021, la Zwickau se vor produce șase modele electrice ale diferitelor brand-uri din cadrul Grupului Volkswagen.

Alte uzine, cum ar fi cele din Brunswick, Kassel, Salzgitter și Wolfsburg, sunt, de asemenea, implicate în producția noului ID.3. Începând cu 2022, mașini electrice vor fi construite și la Emden și Hanovra. Tocmai din acest motiv, Volkswagen se grăbește să găsească o nouă locație pentru uzina care va produce limuzina Passat, construită, la ora actuală, la Emden.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top