Imagini în premieră cu noua Skoda Superb Combi

Designul final al noii Skoda Superb Combi a fost deconspirat de olandezii de la Autoweek. Cea mai practică variantă a noului model de clasă medie din Mlada Boleslav va fi dezvăluit oficial în toamnă, la Frankfurt.

Pozele nu relevă surprize importante. Superb Combi va păstra în genere nealterate liniile dinamice ale fratelui cu cinci portiere, proaspăt lansat la Salonul Auto de la Geneva, la care se adaugă, aşa cum era de aşteptat un plafon cu o profilare dictată mai mult de raţiunile practice, decât de cele sportive. Stopurile sunt încă acoperite, dar putem detecta o formă apropiată de cea adoptată şi în cazul micii Fabia Combi.

Aidoma sedanului, noua Skoda Superb Combi va raporta creșteri de gabarit importante, odată cu trecerea la platforma modulară MQB a grupului VAG, cel mai mare avans urmând să fie înregistrat în dreptul ampatamentului: nu mai puțin de 80 mm (2.841 mm), cu rezultate lesne de intuit în materie de confort.

La interior, Skoda va îmbunătățit semnificativ ergonomia și calitatea fabricației. Comenzile sunt mult mai intuitive, materialele și precizia finisării sunt în progres evident, locul pus la dispoziția pasagerilor din spate fiind, aşa cum cere tradiţia, pur și simplu imens.

Paleta de motorizări va fi identică cu cea anunţată deja în cazul modelului cu cinci portiere. Accentul va fi pus pe unitatea diesel de 2 litri, disponibilă în două trepte de putere: 150 și 190 CP, precum şi pe economicul TDI de 1,6 litri și 120 CP. La baza gamei va sta un 1.4 TSI de 150 CP, alimentat cu benzină, în timp ce modelul de vârf va fi animat de un TSI de 2 litri și 280 CP, oferit exclusiv cu tracțiune integrală și transmisie DSG cu șapte trepte.

Potrivit primelor informaţii, listele de comenzi vor fi deschise în vară, debutul oficial urmând să aibă loc în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sursă foto: Autoweek

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top