Imagini teaser cu Mazda CX-4

Mazda CX-4

Japonezii au publicat câteva fotografii cu Mazda CX-4, înainte ca modelul să fie oficial prezentat la Salonul Auto de la Beijing. Acestea au apărut pe site-ul oficial din China al producătorului.

Și da, fotografiile ne arată o caroserie coupe-SUV asemănătoare cu cea a conceptului Koeru, prezentat anul trecut la Frankfurt. Și asta nu este o surpriză, pentru că Mazda și-a făcut deja un renume din a păstra designul conceptelor sale la mașinile de serie. Liniile sunt proeminente, tipice constructorului japonez, iar plafonul lung pare a continua cu hayonul, formând o curbă perfectă. Mazda CX-4 poate fi considerată varianta coupe a lui CX-5, de aceea pasagerii de pe bancheta din spate ar putea beneficia de o libertate mai mică de mișcare în zona capului. Totuși, există zvonuri despre un al treilea rând de locuri rabatabile, însă acestea ar putea fi folosite doar de către copii.

Este probabil ca noul model să beneficieze de tracțiune față sau integrală, în timp ce motorul diesel va fi cunoscutul 2.2 litri SKYACTIV-D, în diferite variante de putere. Există și posibilitatea montării propulsorului diesel de 1.5 litri preluat de la CX-3, însă nimic nu este sigur. Variantele pe benzină vor prelua probabil gama de motoare de la CX-5: 2.0 litri și 2.5 litri, ultimul cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte.  Încă nu se cunosc detalii despre o eventuală prezenţă în Europa, iar pentru a afla toate amănuntele va trebui să aşteptăm prezentarea oficială din 29 aprilie.

Adaugati comentariu