Imagini teaser cu viitoarea generație Nissan Micra

După anunțul de ieri cu planurile Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, marca japoneză Nissan a publicat o imagine teaser cu viitoarea generație Micra.

Nissan va lansa în 2024 o nouă generație Micra complet electrică. Anunțul a fost făcut în cadrul comunicării planurilor Alianței pentru următorii ani. Cele trei mărci intenționează să colaboreze și mai strâns și vor investi 23 miliarde euro, urmând să lanseze 35 de modele pur electrice.

Nissan Micra electric

Printre acestea va fi și o nouă generație Nissan Micra, un model popular în Europa. Dacă actuala generație împarte platforma cu Renault Clio, viitorul model va fi complet electric și va fi lansat în 2024, cel mai probabil. Acesta va utiliza platforma CMF-BEV din cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, dar designul va fi semnat Nissan, iar din prima imagine teaser remarcăm o revenire la farurile rotunde ce au caracterizat acest model.

Mașina va fi produsă de Renault alături de viitorul model R5 electric și de un potențial model Dacia electric de clasă mică în Franța, iar autonomia va fi de aproximativ 400 kilometri.

„Acest model complet nou va fi proiectat de Nissan și proiectat și produs de Renault folosind noua noastră platformă comună, maximizând utilizarea activelor Alianței noastre, păstrând în același timp caracterul Nissan”, a declarat Ashwani Gupta, Chief Operating Officer Nissan.

Via Nissan

Adaugati comentariu