Impact de 5 stele: Citroen DS4

Alături de obținerea calificativului de 5 stele în cadrul testelor de impact Euro NCAP cu un punctaj de 97% pentru sistemele sale de asistență, Citroën DS4 a fost premiat și cu Euro NCAP Advanced, la fel ca și modelele Citroën C5, Noul C4 și DS3 inaintea sa.

Siguranta este deci cuvantul cheie, DS4 oferind in standard o serie de sisteme concepute pentru a asista soferul, precum sistemul electronic de asistenta la franare, sistemul electronic de asistenta la franarea de urgenta, sistemul inteligent de control al tractiunii si ESP. La interior s-a pus accent pe calitate, dar mai ales pe siguranta, cabina avand sase airbag-uri in dotarea de serie (sofer, pasager fata dreapta, laterale si cortina).

Nivelul foarte inalt de confort este atins si datorita sistemelor de asistenta la condus. Citroën DS4 este dotat cu sisteme inovatoare si inteligente ce ofera confort si relaxare atat soferului, cat si pasagerilor. Spre exemplu:

Sistemul de monitorizare a unghiului mort. O functie inovatoare ce activeaza un punct portocaliu aflat in oglinda laterala atunci cand detecteza un vehicul in punctul mort;

Pilot automat si limitator de viteza programabil. Soferul poate salva pana la cinci setari de viteza diferite si le poate gasi foarte usor atunci cand limitele de viteza se schimba.

In plus, Citroën DS4 a primit si un premiu Euro NCAP pentru serviciul Citroën eTouch. Acest premiu recunoaste sistemele inovatoare ce imbunatatesc siguranta si sunt disponibile la scara larga pe un anumit model. 

Citroën eTouch este o gama de servicii inovatoare disponibila la bord ce include apelurile de urgenta si apelurile pentru asistenta (in functie de tara). Aceste doua servicii, disponibile non stop, folosesc o cartela SIM integrata. Daca apare vreun incident sau daca soferul observa un accident, vehiculul poate fi localizat imediat pentru a beneficia de serviciile de urgenta.

Citroën eTouch include si doua servicii disponibile online de pe pagina personala a clientilor MyCITROËN: un manual de revizii si EcoDriving. Soferii primesc sfaturi cu privire la incidente mecanice sau de siguranta, precum si cu privire la operatiunile de revizie. In plus, acestia pot monitoriza consumul de carburant si emisiile de CO2. Acestea servicii sunt gratuite pe perioada de garantie contractuala a vehiculului. 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top