Importul de mașini rulate în România

mașini rulate 1

Importul cu mașini rulate a atins în România un număr foarte mare. În luna ianuarie și februarie românii au înmatriculat în țară mai mult de 79 000 mașini second hand. An după an numărul de mașini second hand este tot mai mare. Creșterea spectaculoasă se datorează eliminării taxelor de poluare, a taxei de timbru.

În România anul acesta au fost înmatriculate un număr foarte mare de autovehicule vechi comparativ cu cel din 2017. Tranzacțiile cu mașini rulate, care au fost reînmatriculate, a depășit 496 000 unități. Acest lucru a dus la aglomerarea parcului auto, la poluarea fonică și la poluarea mediului pentru noi, cetățenii acestei țări.

Românii preferă mașinile străine, de exemplu foarte mulți și-au manifestat preferința pentru Volkswagen Golf. O altă marcă preferată la mașini rulate este Wolkswagen Passat. De asemenea românii preferă modelele de mașini rulate cu garanție Ford Focus, BMW Seria 3, BMW Seria 5, Audi A6 și Audi A4. Statisticile arată că cele mai vândute mașini sunt modelele Volkswagen de care am spus mai sus. De asemenea, foarte mulți români au cumpărat deja mașini Opel, în special Opel Astra și Opel Corsa. Și modelul Opel Vectra este destul de popular și se vinde ca mașină rulată în țara noastră.

Cumpărătorii români aleg mașini ale căror prețuri variază între 5000-10000 euro. Cele mai bune sunt considerate mașinile de fabricație germană care au motoare puternice, de 120 cai putere. Anul de fabricație al mașinilor trebuie să fie după 2011.

mașini rulate 2

Tranzacțiile cu mașini rulate sunt acceptate de senat, acestea se desfășoară foarte bine. Din păcate acest tip de comerț cuprinde și multe cazuri în care se face evaziune fiscală prin neplata impozitului pe profit și TVA.

În Codul Fiscal, Legea 227/2015, senatorii și deputații au inițiat dispoziții care au ca scop colectarea impozitelor la bugetul statului, eliminarea unor operațiuni comerciale nefiscalizate de mașini second hand (care au fost cumpărate și revândute în țară):

  • Potrivit legii, autovehiculele second hand care sunt cumpărate în afara țării pentru a fi revândute în România pot fi comercializate doar de firme. Deci proiectul de lege avantajează persoanele juridice.
  • În ceea ce privește persoanele fizice, acestea vor putea cumpăra doar o singură mașină în doi ani, aceasta fiind pentru folosință proprie.

Cei care cumpără mașini rulate trebuie să anunțe tranzacția la autorități într-o perioadă de 90 de zile. Cumpărătorul va trimite la evidențele oficiale o solicitare de transmitere a dreptului de proprietate asupra mașinii. În caz contrar, astfel de cumpărători vor plăti amenzi și în plus li se suspendă înmatricularea mașinii. Vor fi astfel forțați să transmită drepul de proprietate pentru a putea primi iar înmatricularea autovehiculului. Șoferii care au inmatricularea suspendată și totuși circulă cu mașina vor primi amenzi destul de mari. În astfel de situații li se pot lua și plăcuțele cu numărul de înmatriculare și li se va elibera o dovadă în schimbul certificatului de înmatriculare, prin care nu au drept de circulație.

În România comerțul cu mașini rulate a luat amploare. Pentru acest gen de afacere nu este nevoie să ai o diplomă specială, pentru a crea o afacere de vânzări de mașini second hand. Ideal ar fi să ai cunoștințe de mecanică, această meserie nu ar trebui să fie ceva nou pentru tine. Succesul afacerii depinde de calitățile tehnice, umane, pe care le ai ca om de afaceri. În ceea ce privește statutul juridic, ai posibilitatea de a-ți face o firmă. Vânzarea de mașini rulate are multe avantaje. Se cumpără mașina de la un proprietar și se revinde la altul. Tranzacția se poate face și prin intermediar. Acesta va obține un comision privind tranzacția realizată între vânzător și cumpărător.

mașini rulate 3

Concurența este mare în acest domeniu. Mașinile second hand trebuie verificate, din punct de vedere al aspectelor tehnice. Unele piese este posibil să trebuiască să fie reparate sau chiar înlocuite. Pentru fiecare mașină trebuie stabilit un preț corect de vânzare, iar acesta se poate negocia cu clienții. În domeniul tranzacțiilor cu mașini, firmele se diferențiază prin profesionalism și poziționarea tarifară adecvată. De asemena, se va ține cont și de client, acesta poate fi sfătuit în alegerile sale, sau poate fi consiliat spre servicii de finanțare, de prelungire a garanției sau în alte aspecte.

Orice client trebuie să verifice cu atenție o mașină rulată, înainte de a o cumpăra. Întâi verifică actele mașinii, apoi mașina. Se face inspecția mașinii, se examinează toate părțile acesteia. Trebuie să acorde o atenție deosebită la toate elementele mașinii, la portiere, parbriz, geamuri, capotă, portbagaj, praguri, spoilere, dacă există reparații la caroserie, spărturi ale barei de protecție, etc. Nu trebuie să existe probleme la reglajele scaunelor, la volan, dispozitivele de iluminat, stergătoare, oglinzi, aerul condiționat și altele.

Mașina second hand trebuie obligatoriu verificată la un service auto înainte de a fi cumpărată. Se verifică scurgerile de fluide, starea componentelor mașinii, computerul de bord, se evaluează numărul real de km, se obține un istoric al erorilor înregistrate, etc. Dacă verificările sunt complexe tarifele pot fi puțin mai mari, iar durata este de 2 ore. În general mașinile care sunt achiziționate de la vânzători neautorizați pot avea anumite defecțiuni, cosmetizări sau chiar un istoric rău. Pentru a nu fi înșelat, cumpărătorul trebuie să verifice starea mașinii și să descopere ce reparații ar necesita mașina pe care vrea să o achiziționeze. Verificarea auto este necesară deoarece o mașină cu defecțiuni poate uneori pune chiar viața șoferului în pericol.

Adaugati comentariu