În așteptarea noului S Class: Mercedes-benz F 125!

Cu fascinantul concept F 125!, Mercedes-Benz domină show-ul de la Frankfurt și marchează cum se cuvine cea de-a 125-a aniversare a companiei.

Pornind de la sloganul anului aniversar pentru Mercedes-Benz – „125! de ani de inovație”, tehnologiile prezentate la Frankfurt demonstrează potențialul uriaș pe care îl are sistemul de propulsie cu pilă de combustie pentru realizarea unei mobilități sporite, cu zero emisii poluante, în special în cazul sedanurilor confortabile, de lux.

„Ne asumăm cu mândrie și responsabilitate rolul de lideri în segmentul premium. Și vom face tot ceea ce este necesar, pentru ca anii ce vor urma să fie ani marcați de Mercedes-Benz”, a declarat la deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt, Dr. Dieter Zetsche (președintele departamentului de marketing Daimler AG și președintele Mercedes-Benz Cars.)

Iar cuvintele sale au acoperire, mai ales dacă privim exponatele cu care se mândrește Mercedes-Benz, cei ce se autoproclamă inventatori ai automobilului, la Frankfurt, cu ocazia aniversării de 125 de ani.

Noul F 125! este creația cu care Mercedes-Benz încearcă să-și impună viziunea asupra sistemelor de propulsie cu zero la sută produși poluanți, înțelegând că hidrogenul va fi mai mult ca sigur, soluția viitorului.

F 125! este propulsat de un sistem hibrid de tip plug-in, cu pile de combustie. Bateria de înaltă performanță este de tip lithiu-sulf. Pentru construirea rezervorului de hidrogen s-a ales o soluție inovatoare, care a făcut ca acesta să fie integrat în structura de rezistență a automobilului (în structura portantă).

Autonomie de 1.000 de km cu zero emisii
„Când vine vorba de utilizarea noului F 125! trebuie să-ți vină în minte o singură valoare: 1.000. Este exact distanța, în kilometri, pe care o vei putea parcurge în mod electric, fără a fi nevoit să realimentezi”, a declarat Dr. Dieter Zetsche. „Iar prin prisma celor patru motoare electrice montate în imediata apropiere a roților, care generează nu mai puțin de 313 CP, cu siguranță că utilizatorii nu vor duce lipsă de performanțe adevărate.”

Mulțumită design-ului inteligent și construcției ce înglobează o sumedenie de soluții de reducere a greutății, la care se adaugă folosirea din plin a fibrei de carbon, modelul cu patru locuri oferă performanțe deosebite, combinate cu un grad ridicat de rafinament și un confort la cote excepționale.

De asemenea, sistemele de afișare și de comunicare, ca și cele de control a diferitor funcții sunt realizări de ultimă oră, înglobând cele mai noi descoperiri în domeniu. Dr. Dieter Zetsche a adăugat în acest sens: „Putem spune chiar, că noul Mercedes-Benz F 125! este un smartphone în care te poți așeza.”

Adaugati comentariu