În Franța, termen de livrare de până la șase luni pentru unele modele Dacia

Cei care își doresc să cumpere o mașină nouă în 2021 au nevoie de multă răbdare. Dacia nu face notă discordantă cu restul industriei auto.
Dacia Duster Extreme

Cu o criză a semiconductorilor care nu pare să se încheie curând în ciuda estimărilor optimiste ale unor producători auto, livrările către clienți se întind pe mai multe luni.

Pe lângă majorarea prețurilor și așteptarea îndelungată pentru a intra în posesia vehiculului comandat, unii dintre clienți sunt surprinși să afle că mașina lor nici nu conține toate echipamentele electronice dorite.

În acest context, clienții grăbiți ajung să achiziționeze un vehicul de ocazie, iar cei dispuși să aștepte se confruntă cu termene de livrare greu de acceptat.

Pentru a gestiona cât mai bine această criză, Renault și subsidiara sa Dacia au luat numeroase măsuri care implică grupuri de lucru direct cu furnizorii, celule de criză și chiar modificări ale listei de dotări ale unor modele. Chiar și așa, situația se modifică de la o zi la alta, nu întotdeauna în bine.

În ultimele săptămâni, unele modele Renault și Dacia au fost livrate fără sistemul activ de frânare de urgență, altele fără mecanismul electric de reglare sau degivrare a oglinzilor laterale, iar unii clienți au primit mașinile fără sistemul de infotainment. În ciuda acestor ajustări termenul de livrare s-a majorat constant.

Conform presei franceze orice mașină a grupului Renault comandată în octombrie nu va putea fi livrată mai devreme de debutul anului viitor, în multe cazuri termenul ajungând chiar în primăvara lui 2022.

Dacia Duster, cea mai mare perioadă de așteptare

Publicația franceză l`Argus scris că, în cazul Dacia, clienții francezi care au comandat o mașină în noiembrie 2021 trebuie să aștepte cel puțin până în aprilie 2022. Mai exact, pentru un model Sandero comandat acum, termenul minim de livrare este a patra lună din anul viitor. În cazul modelului electric Spring este menționată tot luna aprilie, dar cu rezerva unor posibile întârzieri cauzate de transportul maritim din China.

Cei mai răbdători clienți ai mărcii dacia trebuie să fie cumpărătorii micului SUV Duster facelift. Acest model nu poate fi livrat în Franța mai devreme de luna mai a anului 2022.

Și în cazul Renault situația este similară. De exemplu, pentru un Captur cea mai optimistă perioadă de livrare este luna martie a anului viitor. Kadjar nu va sosi mai devreme de aprilie, iar Arkana chiar în mai.

Ca și Dacia sau Renault, majoritatea mărcilor comercializate în Europa oferă acum clienților termene de livrare care depășesc trei, patru sau chiar șase luni. Iar datele menționate de dealeri sunt cel mult orientative pentru că situația aprovizionării cu semiconductori și alte echipamente care conțin astfel de componente este încă extrem de volatilă.

– Denis le Vot: Aici facem noi mașinile și aici este marca Dacia. În România
78% din vânzările de vehicule cu GPL din Franța poartă marca Dacia

Adaugati comentariu