În Marea Britanie, autoritățile decontează daunele provocate de gropile din asfalt

Gropile din asfalt

Autoritățile britanice au plătit nu mai puțin de 43,3 milioane de lire sterline în ultimii cinci ani pentru a acoperi daunele produse de gropile din asfalt, anunță AutoExpress. Bugetul crește de anul acesta.

Peste 30.800 de conducători auto și 670 de cicliști britanici au înaintat cereri de despăgubiri în ultimii cinci ani, iar autoritățile au fost obligate să le acopere pagubele. În medie, o decontare către șoferi se ridică la 841 de lire sterline, în timp ce suma plătită cicliștilor este mult mai mare, ajungând la 10.963 de lire sterline, pentru că cele mai multe dintre incidente s-au soldat și cu răniri grave. Despăgubirile trebuie să acopere astfel spitalizarea și îngrijirile medicale primite de cei care au fost puși la pământ de gropi.

Un total de 156 de agenții din Anglia, Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor au furnizat informații referitoare la datele din ultimii cinci ani, astfel că s-a ajuns la suma de 43,3 milioane de lire sterline. Departamentul pentru Transport are un buget de 100 de milioane de lire sterline pentru a face față cererilor înaintate în urma avarierii asfaltului pe timp de iarnă, dar și pentru reparații. 2,5 milioane sunt rezervate Autostrăzii A379, distrusă de furtuna Emma la începutul lunii martie.

Numărul gropilor a screscut, în ultimul trimestru din 2017, cu 11%, din cauza îmbătrânirii asfaltului și condițiilor meteo tot mai aspre. 2.830 de avarii au fost raportate în octombrie, noiembrie și decembrie, față de 2.547 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2016. Cantitățile de precipitații, atât ploi, cât și ninsori, afectează serios suprafețele de rulare.

Adaugati comentariu