În timp ce străinii aleg autobuze electrice, noile autobuze diesel au sosit la București

Firea autobuze diesel

Noile autobuze diesel au ajuns la București. Cele 20 de mijloace de transport în comun, produse de compania Otokar din Turcia, sunt turcoaz, o culoare preferată de primarul Gabriela Firea.

“Noile autobuze vor avea culoarea turcoaz, la fel ca tricoul meu. O culoare optimistă care sper să fie de bun augur’, a spus Firea într-un material video de prezentare.

Citește și:

Un nou referendum: locuitorii din București vor fi întrebați dacă doresc taxă pentru centrul orașului

Aproximativ 100 de autobuze trebuie să ajungă la București până la finalul acestui an. Contractul semnat cu turcii de la Otokar este pentru 400 de autobuze și este în valoare de 100 de milioane de euro + TVA. 320 de autobuze sunt modele care măsoară 12 metri și costă 238.000 de euro/bucata, 50 au o lungime de 10,7 metri și costă 246.000 de euro/bucata, iar cele 30 de autobuze articulate, cu o lungime de 18 metri costă 364.000 de euro bucata.

Mercedes-Benz și Karsan au fost companiile care au pierdut licitația. În urma constestației, Comisia Națională de Soluționare a Constațiilor le-a dat câștig de cauză turcilor de la Otokar.

Citește și:

Adio bani de benzină de la primărie! Consiliul General a respins proiectul

Autobuzele Otokar Kent C comandate de Primăria Generală au aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea acestora în trafic și furnizarea de informații referitoare la timpii de așteptare în stație către călători. Acestea sunt echipate cu sistem de supraveghere video interior și exterior, dar și trabă pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Autobuzele au o garanție de opt ani. Constructorul acoperă consumabilele în primii patru ani, în baza unei garanții extinse.

Adaugati comentariu