În weekend vă așteptăm la Raliul Iașului!

Azi debuteaza a opta etapa a Campionatului National de Raliuri – DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Iasului Dunlop se bucura de o participare numeroasa, 49 de echipaje fiind inscrise la start, anuntandu-se o lupta extrem de dura pentru titlul de campion al Romaniei.

Începand cu ora 16.00, amatorii de spectacol vor avea ocazia sa vada demonstratii de karting si motociclism, pentru ca de la ora 17.00, sa inceapa evolutia concurentilor pe aceasta proba (transmisa in direct de TVR Iasi si TVR 3), spectacol care va continua pana in jurul orelor 19.30.

Accesul publicului spectator se va face numai sub indrumarea fortelor de ordine ale Jandarmeriei, tocmai pentru a evita eventualele accidente care s-ar putea inregistra din cauza unei pozitionari neadecvate pe traseul de concurs.

Spre deosebire de ceilalti ani, vineri seara, la Iasi pilotii vor avea de parcurs si o proba de noapte. „Aceasta este marea noutate. O proba de noapte este mult mai atractiva pentru spectatori si a inceput sa fie gustata si de piloti, chiar daca aceasta presupune masuri sporite de securitate”, a explicat directorul de organizare de la Raliul Iasului Dunlop, Lucian Filip. Practic, PS3 si PS5 se face de doua ori, in sensuri diferite, o data pe zi, si o data pe noapte.

Foarte aproape de platoul Poieni, sunt doua viraje in care in fiecare an se „sare” afara!  Spectatorii au aici spectacol gratis, de doua ori: si pe timpul spectacolului, dar si in pauza, daca se lupta cu foamea sau cu poftele, au la dispozitie gratare, fasole cu carnati si vin fiert. Zona este asigurata cu un dispozitiv de securitate de exceptie: elicopter SMURD, masina de descarcerare, masina SMURD si evident, jandarmi care vor fi foarte stricti cu cei care nu respecta regulile elementare de vizionare a probei.

„Noi, organizatorii, recomandam publicului spectator aceasta zona care le ofera spectacol, iar intre treceri, este timp sa se ajunga si la Rapa Galbena la Superspeciala. Suntem aici pentru toti iesenii iubitori de motorsport si ne dorim sa avem parte de spectacol”, a mai spus Lucian Filip.

Raliul Iasului 2012 DUNLOP in cifre

Ulita etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP 2012, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS)
Partener exclusiv Raliul Iasului 2012: DUNLOP
Organizator: Rally Motor Sport Iasi
Perioada: 05-06 octombrie 2012
Start / Sosire: Iasi
Suprafata de rulare: macadam 100%
Lungime totala raliu: 417,75 km
Numar probe speciale: 10
Lungime totala probe speciale: 130 km (31,12%)
Cea mai lunga proba speciala: PS Madarjac (26,5 km)
Cea mai scurta proba speciala: PS SS Rapa Galbena (1,8 km)

Adaugati comentariu