Încă o victorie pentru Dacia Lodgy „Glace”

Performanţă, strategie şi stăpânirea condiţiilor dificile au fost cuvintele cheie ale celei de-a treia etape a Trofeului Andros. Aflată constant în lupta pentru victorie, echipa Dacia a ştiut să ia deciziile potrivite la momentul potrivit, obţinând astfel a doua victorie din acest sezon, în cursa numărul 2.

Alain Prost, primul pilot care a reuşit să se impună în acest an în două curse succesive, a ajuns să se plaseze în fruntea clasamentului general al Trofeului Andros. Evens Stievenart şi Nicolas Prost au obţinut şi ei rezultate bune şi au reuşit să se claseze în grupul fruntaş. Deşi jocurile sunt încă departe de a fi făcute, Dacia Lodgy „Glace” trece deja drept revelaţia acestui sezon.

Cursele Trofeului Andros se succed, dar nu se aseamănă. La o săptămână după prima victorie pentru Dacia Lodgy „Glace” în Andorra, echipa Dacia revine în Alpi, la cursa de la Alpe d’Huez. Furtuna care s-a abătut pe întreg teritoriul Franţei a făcut ravagii şi în munţi. Pentru început, o rafală a distrus infrastructura tehnică a echipei. Cele două vehicule Lodgy au fost adăpostite într-o clădire din apropierea pistei.

Încă de la primele teste libere, Alain Prost, Evens Stievenart şi Nicolas Prost au constatat că, în ciuda căderilor masive de zăpadă, traseul era aproape lipsit de gheaţă. Echipa a stabilit o strategie adaptată condiţiilor de pe pistă, pornind de la constatarea că, la fel ca în Andorra, utilizarea anvelopelor va avea un rol hotărâtor.

Astfel, Evens Stievenart a decis să nu forţeze în prima manşă de calificări, în timp ce Nicolas Prost a obţinut un foarte bun loc zece. Cu 60 de kg de lest în maşina sa, Alain Prost a concurat în ultima serie. Cvadruplul campion mondial de F1 a făcut dovada unui parcurs exemplar timp de patru ture, dar a ratat cel mai bun timp cu o zecime de secundă, obţinând astfel locul al treilea.

Cei trei piloţi ai echipei Dacia au remarcat tendinţa de degradare a anvelopelor în condiţiile în care porţiunile de asfalt alternau cu cele acoperite de zăpadă proaspătă. Alain şi Nicolas şi-au menajat anvelopele pentru cursa a doua, iar Evens a încercat că obţină un timp bun. Astfel, la sfârşitul manşei de calificări, Alain Prost s-a situat pe locul al 5-lea, Evens Stievenart pe locul 9 şi Nicolas Prost pe locul 15.

După acest loc al 5-lea în prima cursă, Alain Prost a şi-a pierdut lestul pentru cursa următoare. După această primă confruntare de la Alpe d’Huez clasamentul devenise foarte strâns, ocupanţii primelor trei locuri fiind, în ordine, Olivier Panis, Jean-Philippe Dayraut şi Alain Prost.

Sâmbătă, chiar după o noapte în care a nins mult, condiţiile pistei au continuat să lase de dorit, gudronul ieşind la suprafaţă din ce în ce mai mult. Maşinile Dacia Lodgy „Glace” au reuşit o primă manşă de calificări foarte bună, Alain Prost clasându-se pe locul al 3-lea, urmat de Evens Stievenart, pe locul 4, şi de Nicolas Prost, pe locul 10. Toţi trei şi-au menajat cele mai bune anvelope pentru ultima sesiune de calificări din week-end.

Această strategie s-a dovedit inspirată. Nicolas Prost a obţinut cel mai bun timp intermediar, înaintea lui Evens Stievenart. Ultimul cuvânt i-a revenit însă lui Alain Prost. El a reuşit patru ture perfecte, ajungând pe locul întâi. Cei trei piloţi ai echipei Dacia s-au situat în top 6 : Alain pe locul 1, Evens pe locul 5 şi Nicolas, pe 6.

Strategia şi măiestria piloţilor au plasat astfel echipa Dacia într-o poziţie ideală înaintea finalei. Primul care a intrat în acţiune a fost Nicolas, care s-a clasat al treilea în finală şi a obţinut locul 6 în clasamentul celei de-a doua curse –cel mai bun rezultat al său de până acum în Trofeul Andros. Alain Prost a câştigat cursa a 2-a, iar Evens Stievenart s-a clasat pe locul 5.

Alain Prost, singurul pilot care a câştigat în acest sezon două etape consecutive, preia astfel conducerea în clasamentul Trofeului Andros. Următoarea etapă va avea loc în zilele de 6 şi 7 ianuarie 2012, la Isola 2000.

Adaugati comentariu