Încă un Opel de 5 stele

Opel Meriva a obţinut punctajul maxim de cinci stele în cadrul testelor de impact Euro NCAP.

Deja apreciat pentru ergonomia şi flexibilitatea inovatoare, modelul Opel Meriva a primit din partea Euro NCAP punctajul de cinci stele pentru performanţe excepţionale în cadrul testelor de siguranţă. Ca şi modelele Astra şi Insignia, monovolumul compact a obţinut rezultate remarcabile la fiecare dintre cele patru categorii: protecţia ocupanţilor, siguranţa copiilor, protecţia pietonilor şi sisteme de siguranţă.

Testele Euro NCAP confirmă faptul că inovatoarele portiere spate cu balamale posterioare ale modelului Meriva oferă un nivel ridicat de protecţie în orice tip de coliziune. Portierele FlexDoors sunt încuiate automat când autovehiculul atinge viteza de 4 km/h. În eventualitatea unui accident, acest mecanism descuie portierele pentru a permite pasagerilor să părăsească autovehiculului.

Portierele FlexDoors constituie o componentă majoră a designului bine gândit şi echilibrat al autovehiculului Meriva. Programul de siguranţă se bazează pe o structură solidă a caroseriei care, împreună cu numeroasele sisteme de retenţie, asigură un nivel optim de protecţie a pasagerilor. Dotările standard includ centurile de siguranţă cu fixare în trei puncte pentru toate cele cinci scaune, airbagurile frontale şi laterale pentru ambii pasageri din faţă, precum şi airbaguri tip cortină în faţă şi în spate. 

Scaunele din faţă sunt prevăzute cu dispozitive de pretensionare cu declanşare în două etape, iar sistemele de avertizare privind fixarea centurilor de siguranţă sunt disponibile pentru toate cele cinci scaune. Tetierele active de pe scaunele din faţă ajută la prevenirea leziunilor cervicale, cele mai des întâlnite răni cauzate de coliziunile din spate, care au adeseori efecte de lungă durată.

[_newpage_]

Şoferii beneficiază de Sistemul de eliberare a pedalelor patentat de Opel, care decuplează pedalele în cazul unei coliziuni frontale, reducând pericolul de a suferi leziuni la nivelul părţii de jos a picioarelor. Noua generaţie a modelului Meriva este prevăzută cu un sistem de direcţie care absoarbe energia de impact şi cu un capitonaj mai gros în partea de jos a panoului de instrumente. 

Pe lângă funcţiile de protecţie în caz de impact, noul Meriva oferă un Program electronic de stabilitate (ESP) de ultimă generaţie ca dotare standard, cu pachete software îmbunătăţite pentru stabilitate la frânare şi protecţie împotriva răsturnării, susţinând o dinamică de conducere optimizată şi asigurând un nivel ridicat de siguranţă activă.
Siguranţă pentru copii şi pietoni

Inginerii Opel au acordat o atenţie specială siguranţei copiilor. 
Rezultatul excepţional obţinut la această categorie se datorează şi scaunelor pentru copii Opel care sunt disponibile cu suport pentru motare ISOFIX pentru scaunele spate laterale şi inelele de fixare pentru o curea top-tether suplimentară. Desigur, airbagul pentru pasagerul din faţă poate fi dezactivat, pentru ca scaunul pentru copii să fie instalat pe scaunul din faţă.

Noua generaţie a modelului Meriva a obţinut un scor excelent şi la categoria privind protecţia pietonilor. Deşi capota este stabilă, în zona decisivă aceasta este totuşi suficient de flexibilă pentru a reduce gravitatea impactului asupra capului în cazul accidentelor tipice care implică pietoni. Sistemul inovator al barei de protecţie faţă previne, de asemenea, leziunile la nivelul picioarelor şi genunchilor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top