Opel ADAM oferă încărcător wireless pentru telefon

Incarcator wireless

Opel ADAM dovedește încă o dată că e mic, dar matur: de acum, poate fi comandat cu încărcător wireless pentru telefonul mobil. Costul acestei dotări în Germania este de 135 euro.

Sistemul propus de Opel folosește un câmp electromagnetic, care elimină complet prezența cablurilor. Altfel spus, pui telefonul în locașul special fața schimbătorului de viteze și lași tehnologia să-și facă singură treaba. Pentru o conectare completă a telefonului, Opel oferă o tehnologie rar întâlnită în clasa lui ADAM, ce include CarPlay și Android Auto. Astfel dotată, mașina permite șoferului să asculte muzică și să efectueze apeluri folosind conectivitatea bluetooth în timp ce-și încarcă telefonul, fără a utiliza cablurile. Și da, vă puteți cumpăra propriul sistem de încărcare wireless pentru mașină, însă acesta ar anula principalul avantaj al sistemului integrat: lipsa cablurilor.

Principiul de funcționare al încărcătorului wireless utilizează o bobină de inducție care produce un câmp electromagnetic, pe care îl transmite telefonului. Acesta, folosind o a doua bobină integrată, transformă energia primită în curent electric, pe care îl folosește pentru a-și încărca bateria. Firește, nu toate telefoanele mobile sunt compatibile cu acest sistem de încărcare inductivă, însă pentru acestea există pe piață anumite huse capabile să suporte încărcarea wireless. Sistemul este disponibil opțional pe Opel ADAM, excluzând versiunea de bază.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top