Începe producţia de serie pentru Mercedes-Benz Sprinter

După 8 milioane de kilometri de test-drive şi o investiţie de 25 de milioane de euro în fabricile din Düsseldorf şi Ludwigsfelde, noul Mercedes-Benz Sprinter a ieşit de pe linia de asamblare din Düsseldorf.

Aşadar, autovehiculele comerciale uşoare Mercedes-Benz scriu un nou capitol în povestea de succes a modelului Sprinter şi, în acelaşi timp, stabilesc un nou model de referinţă pentru segment. Noul Sprinter include cinci noi sisteme de siguranţă şi asistenţă, dintre care trei reprezintă premiere pentru clasa sa.

Este primul autovehicul comercial uşor cu o motorizare care respectă viitorul standard de emisii Euro VI, iar consumul incredibil de redus de carburant (cu un minimum de 6,3 litri la 100 km) îl poziţionează pe primul loc în clasa sa. În segmentul autovehiculelor comerciale de dimensiuni mari, Sprinter impresionează de asemenea prin designul atractiv.

Acestea sunt motivele pentru care lansarea producţiei de serie a fost sărbătorită printr-o ceremonie festivă organizată la fabrica din Düsseldorf. În cadrul ceremoniei, noul Sprinter a fost prezentat în premieră angajaţilor de către Volker Mornhinweg, Directorul Diviziei de Autovehicule Comerciale Uşoare al Mercedes-Benz, Dr. Sascha Paasche, Directorul Departamentului de Inginerie din cadrul Mercedes-Benz Autovehicule Comerciale Uşoare, Rainer Ruess, Directorul Departamentului de Producţie din cadrul Mercedes-Benz Autovehicule Comerciale Uşoare şi de către Martin Kelterer, Directorul Fabricii Mercedes-Benz din Düsseldorf.

La startul producţiei de serie, Volker Mornhinweg a spus: “Noul Mercedes-Benz Sprinter a reuşit din nou să ridice standardele în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare. Siguranţa, eficienţa şi calitatea oferite de noul Sprinter sunt unice pe piaţa autovehiculelor comerciale, iar, pe segmentul autovehiculelor comerciale de dimensiuni mari, Sprinter rămâne încă un pionier. Începutul producţiei de serie a dat startul unei noi perioade memorabile, iar eu sunt încântat să lucrez în această echipă pentru a continua povestea de succes Sprinter.”

În cadrul ceremoniei, Directorul fabricii, Martin Kelterer, a adăugat: “Astăzi este o zi specială pentru fabrica noastră din Düsseldorf. Suntem extrem de încântaţi de noul Sprinter. Toţi angajaţii noştri au muncit din greu pentru a face această zi posibilă şi pentru a se pregăti să lucreze cu noile procese de producţie. Acest lucru dovedeşte că avem o echipa foarte motivată şi calificată, ai cărei membri sunt extrem de dedicaţi muncii lor. Vă mulţumesc foarte mult pentru determinarea de care daţi dovadă şi îi doresc mult succes noului Sprinter!”

Adaugati comentariu