Începe producția lui Jeep Avenger, Mașina Anului 2023

jeep avenger

Modelul Jeep Avenger, câștigător al titlului Mașina Anului 2023, va începe să fie asamblat în Tychy, Polonia.

Istoria uzinei din Tychy începe în 1975. Atunci a fost inaugurată producția modelelor FSO. Primul – celebrul Fiat 126p ”Polski”, sau versiunea poloneză a lui 126. Din 1992, când FSO a fost privatizat și controlul mărcii a fost preluat de Fiat, în uzină au fost produse modelele Panda II și Cinquecento. Ultimul, a fost urmat de succesorul său, Seicento. Acestea au fost succedate de actuala generație 500. Tot aici este produs și motorul diesel Multijet de 1.3 l. Până în 2016, tot aici a fost asamblat Ford Ka, similar tehnic cu Fiat 500.

Citește pe autoexpert.roTotul despre Jeep Avenger 💡

Revenind la Avenger, acesta este primul model full-electric Jeep. Are o arhitectură la 400 V, o baterie de 54 kWh și un motor electric de 156 CP și 260 Nm. Pe piețele din Italia și Spania, americanul poate fi comandat și cu motorul turbo de 1.2 l, cu 3 cilindri, ce dezvoltă 100 CP.

jeep-avenger-12

„Avenger este primul Jeep produs în Polonia, la uzina Stellantis din Tychy, și un motiv excelent pentru care întreaga noastră echipă să fie mândră. Începem anul 2023 cu lansarea producției unui vehicul care a câștigat recunoașterea clienților și a experților din industrie. Apreciem interesul mare față de acest model unic al mărcii Jeep, care oferă o mulțime de caracteristici tehnologice de ultimă generație. La rândul nostru, echipa noastră din Tychy îi va adăuga valoare suplimentară – cel mai înalt nivel de calitate” – Tomasz Gębka, directorul unității de producție Stellantis pentru uzina Tychy.

De la deschiderea comenzilor, au fost deja vândute 10.000 de unități în Europa. Avenger este un SUV mic, gândit pentru Europa, fabricat în Europa, pentru clienții europeni. Standard, vine cu sistem Selec-Terrain și Hill Descent Control.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top