Începe vânătoarea de vitezomani. Acțiune de proporții a Poliției

Politie presemnalizarea radarelor

Poliția demarează o acțiune de proporții, care îi vizează pe vitezomani. Aceștia vor fi “vânați” în toate statele din Uniunea Europeană, în perioada 12-18 august, anunță TISPOL (European Traffic Police Network).

Polițiștii vor folosi metode de detectare a vitezei excesive pe toate tipurile de drumuri. Astfel, șoferii trebuie să fie acum și mai prudenți pe autostrăzi, drumuri naționale, drumuri județene, dar și în orașe.

Circulația pe autostradă. Sfaturi pentru șoferi și motocicliști

Campania desfășurată de TISPOL (European Traffic Police Network – Organizația Polițiștilor Rutieri din Europa) are ca scop conștientizarea pericolelor pe care le implică viteza și convingerea șoferilor că rularea respectând vitezele legale aduce beneficii în ceea ce privește siguranța.

Conform estimărilor, depășirea limitei de viteză și neadaptarea vitezei la condițiile de drum contribuie la o treime din accidentele care au ca rezultat decesul sau vătămările grave ale participanților la trafic.

Viteză record pe autostradă

Peste 500.000 de șoferi contravenienți au fost sancționați în anii precedenți în cadrul unor acțiuni similare coordonate de TISPOL.

 

Adaugati comentariu