Înconjurul lumii în 5 luni, cu un Porsche 928

Porsche în jurul lumii (2)

Peste 30.000 de kilometri la bordul unui Porsche 928. Francezul Philippe Delaporte a pornit în jurul lumii, alături de fii săi, într-o călătorie spectaculoasă și a ales cea mai complicată rută pe care putea să o aleagă. A plecat de la Paris la New York, dar nu spre vest, ci prin est.

Delaporte a pornit la drum anul trecut, pe 28 mai, cu un Porsche 928 din 1989. Francezul globe-trotter, în vârstă de 54 de ani, și-a condus mașina cu motor V8 de 5.0 litri, transmisie manuală cu 5 trepte și 330 CP, de la Paris spre Rusia, Siberia, Japonia, a traversat Pacificul către Statele Unite, a străbătut apoi Alaska, a dat o tură pe la Hollywood, ajungând, în cele din urmă, la New York, după 5 luni petrecute pe drum.

Porsche în jurul lumii (1)

Înainte de a porni la drum cu mașina sa cu viteză maximă de 275 km/h, care ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde, Phillipe Delaporte și-a echipat bolidul cu un tracker GPS, pentru ca oricine interesat de ruta sa să-i poată urmări live online fiecare etapă a călătoriei.

Vedeți exact ruta urmată de francezul aventurier și aflați cine i-a ținut de urât în timpul călătoriei în jurul lumii, pe site-ul Miss Auto!

Adaugati comentariu