Ineos a achiziționat uzina Mercedes-Benz din Hambach, Franța

Britanicii de la Ineos au achiziționat uzina Mercedes-Benz din Hambach, Franța pentru a începe producția modelului Grenadier.

Daimler a vândut uzina sa de la Hambach, Franța către noul producător auto britanic Ineos. Cele două părți au negociat timp de câteva luni, dar în cele din urmă au ajuns la un acord pentru preluarea uzinei de către partea britanică.

Ineos Automotive va produce aici noul model off-road Grenadier, acesta urmând să intre în fabricație în a doua parte a anului 2021, pentru ca primele unități să fie livrate la începutul lui 2022. Ineos intenționează să producă 25.000 exemplare anual.

Cele două părți nu au dezvăluit suma pentru care a fost tranzacționată uzina de la Hambach, dar conform contractului, Ineos ca continua producția modelului Smart EQ Fortwo, ce este în prezent produs aici. Ineos va furniza și o serie de compomente destinate modelelor Mercedes-Benz.

Uzina de la Hambach este situată chiar la granița dintre Franța și Germania, la doar 200 kilometri distanță de Stuttgart.

Noul model off-road Ineos Grenadier este un automobil creat de la zero de echipa miliardarului britanic Jim Ratcliffe. Grenadier are dimensiuni similare cu noul Mercedes-Benz G-Klasse și folosește motoare BMW cu șase cilindri benzină și diesel. Modelul este inspirat de clasicul Land Rover Defender.

Prețurile vor începe de la 40.000 lire sterline fără taxe, iar lansarea comercială va avea loc anul viitor. Vor fi disponibile două variante de caroserie: SW cu cinci portiere și pick-up cu patru portiere. O versiune cu ampatament scurt ar putea fi lansată ulterior.

Grupul Ineos este partener principal și pentru echipa de Formula 1 Mercedes-AMG.

Via Ineos

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top