Ineos amână producția SUV-ului electric Fusilier

Ineos Fusilier AutoExpert.ro

Ineos Automotive amână lansarea SUV-ului electric Fusilier, invocând scăderea cererii consumatorilor pentru vehiculele electrice și incertitudinea legată de tarifele vamale.

 

Producția Fusilier, un vehicul mai mic decât Grenadier pe care compania a început să îl vândă anul trecut, trebuia să înceapă în 2027. Ineos nu a specificat încă un nou termen.

 

Până în luna mai, Ineos a vândut 593 de exemplare Grenadier în Europa, conform cifrelor furnizate de Dataforce. Directorul general al grupului Ineos, Jim Ratcliffe, a prezentat, la începutul acestui an, planurile de a oferi o variantă complet electrică a modelului Fusilier și o versiune cu range extender format dintr-un motor mic pe benzină pentru a crește autonomia.

 

Cu toate acestea, un model hibrid cu range-extender ar fi interzis atât în Uniunea Europeană în 2035, cât și în 2030 în Marea Britanie, dacă Partidul Laburist câștigă alegerile generale de joi din Marea Britanie, a declarat un purtător de cuvânt al Ineos Automotive.

 

„Amânăm lansarea Ineos Fusilier din două motive: adoptarea reticentă a vehiculelor electrice de către consumatori și incertitudinea din industrie în ceea ce privește tarifele, timpii de așteptare și impozitarea”, a declarat compania. „Este nevoie de o claritate pe termen lung din partea factorilor de decizie politică” pentru a îndeplini obiectivele de emisii zero.

 

Decizia vine după ce Ratcliffe a declarat într-un interviu acordat Bloomberg TV în februarie că Ineos a fost „pe deplin implicată” în ceea ce privește vehiculele cu emisii reduse. CEO-ul Ineos Automotive, Lynn Calder, a afirmat acest lucru la Congresul Automotive News Europe de luna trecută, dar a precizat că ar trebui să se permită o combinație de tehnologii pentru a obține reducerea emisiilor.

 

Ineos intenționa să dezvolte modelul împreună cu furnizorul Magna International, iar acesta urma să fie construit de Magna Steyr în Graz, Austria. Un purtător de cuvânt al Magna a confirmat decizia Ineos de a amâna modelul Fusilier pentru ziarul austriac Kronen Zeitung, care a raportat știrea anterior.

 

Întârzierea evidențiază provocările mai ample cu care se confruntă industria vehiculelor electrice, inclusiv interesul fluctuant al consumatorilor și mediile de reglementare complexe. Pe măsură ce producătorii de automobile se confruntă cu aceste incertitudini, calendarul adoptării pe scară largă a vehiculelor electrice rămâne în continuă schimbare.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda CX-60 diesel AutoExpert.ro

Test Mazda CX-60 diesel

Într-o lume care murdărește lenjeria intimă când aude de diesel, Mazda face un gest aparent excentric. Investește în dezvoltarea de la zero

Scroll to Top