Infiniti câștigă premiul “EuroNCAP Advanced”

Abordarea profund tehnologică pe care o are Infiniti în ceea ce priveşte siguranţa va fi recunoscută odată cu prezentarea la Geneva a premiului Euro NCAP Advanced pentru inovaţii în domeniul siguranţei rutiere.

Fiind unul din cele numai 11 premii acordate până în prezent de consorţiul independent care realizează teste de impact, acesta recunoaşte beneficiile potenţial salvatoare de vieţi oferite de sistemul Infiniti de prevenire a depăşirii benzii (LDP – Lane Departure Prevention). Totodată reprezintă şi o recunoaştere a efortului depus de constructorul de maşini de lux de a dota cât mai multe modele ale gamei cu acest sistem.

LDP ajută şoferii să readucă vehiculul în banda de rulare printr-un avertisment urmat de o intervenţie dinamică, în cazul în care este probabilă o părăsire neintenţionată a benzii ca urmare a ameţelii sau neatenţiei. Dat fiind că părăsirea benzii de rulare reprezintă cauza unui procent mare de accidente fatale şi/sau cu răniri grave, Infiniti estimează că ar putea preveni aproximativ 5.000 de decese anual în Europa în cazul dotării fiecărei maşini cu acest sistem LDP.

„Noi, cei de la Infiniti, considerăm că tehnologia de vârf precum LDP poate proteja vieţile oamenilor, iar confirmarea acestui fapt de către Euro NCAP reprezintă o deosebită satisfacţie”, a afirmat Toru Saito, Corporate Vice President and Leader of the Global Infiniti Business Unit.

„Acest premiu ne va determina să ne dublăm eforturile nu doar pentru a introduce noi tehnologii de siguranţă moderne, ci şi pentru a le pune la dispoziţia unui număr cât mai mare de clienţi. Tehnologia în sine nu este de ajuns dacă este oferită numai pe o listă cu dotări opţionale.” 

Când sistemul LDP şi-a făcut debutul pe modelul FX30d în 2010, a reprezentat o premieră în Europa. Din acel moment, acest sistem LDP s-a răspândit rapid la toată gama şi, în prezent, este oferit ca dotare standard pe următoarele game de modele: EX, FX și M. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top