Infiniti Concept Vision Gran Turismo: supercarul virtual

INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo

Modelul va lua parte la cursele din seria de jocuri electronice Gran Turismo și este disponibil chiar acum pentru download.

Transformările la care este supusă industria auto în ultima perioadă sunt fără precedent. Niciodată, de-a lungul istoriei de peste 100 de ani a automobilului, n-a existat un amalgam de schimbări atât de amplu, desfășurat într-o perioadă atât de scurtă. Tema principală? Trecerea de la analogic la digital, sau, altfel spus, de la mecanic la electric și electronic.

INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo

Se preconizează că mașinile echipate cu motoare cu aprindere vor deveni istorie nu mai departe de 2025, că piloții automați vor lua locul oamenilor până în 2020, că producătorii de autovehicule se vor transforma în dezvoltatori de softuri, iar cei implicați în industria IT-comunicații vor începe să proiecteze mașini.

Este clar: importanța sectorului IT, și-așa într-o perpetuă expansiune, va crește exponențial . Și-atunci, de ce ne-ar mira faptul că Infiniti lansează un prototip virtual, pentru un joc electronic? Pentru că, dacă până nu demult, mașinile prezente în spațiul virtual erau create pe baza unor modele fizice, existente pe piață, acum au început să se dezvolte modele fizice exclusiv pentru spațiul virtual. Turnură de 180 de grade, la fel ca-n întreaga industrie auto.

INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo

Prototipul pus la punct de Infiniti este cât se poate de realist, fiind rezultatul unor cercetări și calcule demne de modelele reale. Designul a avut drept scop obținerea unui coeficient de rezistență la înaintare scăzut, fără a influența negativ aspectul caroseriei. Au fost astfel montate elemente aerodinamice sub caroserie, difuzoare de aer în față și spate, precum și un eleron de toată frumusețea.

Construcția transaxle, cu un propulsor V8 natural aspirat în față și tracțiune spate, a permis obținerea unui distribuții a greutății de 45:55 față / spate, fapt care permite drifturi realizate cu ușurință, în purul stil al jocului.

În concluzie? Pentru un test-drive, cumpărați licența GTA 6, un sistem Playstation, un sistem volan-pedale decent și downloadați mașina de pe pagina jocului. Iată cum viitorul vă oferă un supercar la preț de nimic.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top