Infiniti prezintă o mașină electrică la Detroit, frate premium cu Nissan Leaf

Infiniti va prezenta conceptul unui model electric la Salonul Auto de la Detroit, în ianuarie anul viitor. Această mașină reprezintă o prefață la un EV complet nou care se va lansaîn 2019, cu tehnică de la Nissan Leaf.

Brandul premium Nissan este hotărât să intre în lupta mașinilor electrice. Până în 2019, o primă mașină complet electrică va ajunge pe piață, inclusiv în Europa. Dacă sistemul de propulsie va fi identic cu cel al lui Leaf, designul va fi unic.

Directorul de design Infiniti Alfonsa Albaisa a anunțat că mașina, construită pe platforma noului Nissan Leaf, ar putea da naștere unei întregi game de modele electrice Infiniti.

Conceptul care va fi văzut în Detroit va face, fără îndoială, lumină asupra direcției adoptate de Infiniti în segmentul EV. Conceptul LE (fotografie) prezentat în 2012 a fost o primă previzualizare a unui EV Infiniti, această mașină fiind bazată tot pe Nissan Leaf, fiind însă vorba despre prima generație a modelului electric.

Noua generație Nissan LEAF a văzut lumina zilei cu o tehnologie nouă, e-Pedal, care oprește mașina fără ca șoferul să fie nevoit să apese pedala de frână, și cu o autonomie de 378 de kilometri. Până la finele lui 2018, constructorul japonez va oferi și o baterie cu o capacitate mai mare și, evident, cu o autonomie mai mare. CITEȘTE MAI MULT AICI

Adaugati comentariu