Infiniti QX Sport Inspiration schimbă radical registrul

Infiniti QX Sport Inspiration Concept

Noul concept Infiniti QX Sport Inspiration se va dovedi, foarte probabil, o sursă de inspirație pentru viitoarele QX50 / QX70. Sau poate chiar va fi viitorul SUV propus de japonezi.

Japonezii s-au jucat cu noi săptămâna trecută, lansând un teaser cu noul concept. Acum ei dau în vileag întregul design al modelului, care se dovedește a fi extrem de dinamic. Spre deosebire de actuala generație QX50, ale cărei linii rotunjite mângâie privirile, conceptul care prefigurează viitorul crossover combină suprafețele curbe cu muchiile ascuțite, într-un mix de stil și agresivitate.

Infiniti QX Sport Inspiration Concept

Plafonul coboară spre spate, păstrând linia modelului din actuala gamă, însă linia celui de-al treilea geam lateral s-a inversat, pentru a imprima o dinamică suplimentară siluetei. Forma agresivă a blocurilor optice, care par ”a face cu ochiul”, se regăsește fidel în linia superioară a portierelor, devenind astfel un laitmotiv al întregului concept. Dacă ar fi să ne ghidăm după dimensiunile exterioare, conceptul se încadrează undeva între QX50 și QX70, de aceea Infiniti îl poate folosi ca sursă de inspirație pentru ambele crossovere.

Infiniti QX Sport Inspiration Concept

Habitaclul schimbă dramatic registrul, suferind o amplă metamorfoză: din cel clasic, cu consolă centrală care plonjează printre scaune, al actualei game, într-unul futuristic, orientat spre șofer, cu puține butoane și volan teșit. Cadranele analogice s-au transformat într-un display aidoma lui Audi virtual cockpit, dublat de un al doilea touchscreen situat deasupra consolei centrale.

Interiorul, din capitonajele cu piele fină și lemn de esență rară a ajuns să fie placat cu aluminiu și materiale compozite. Mai mult, scaunele plutesc, fiind prinse în tunelul central și nu pe șină, în podea. Acesastă soluție asigură spațiu suplimentar pentru picioarele pasagerilor de pe banchetă, facilitând totodată accesul în mașină și coborârea.

Infiniti QX Sport Inspiration Concept

Îl puteți vedea live începând de azi, zburând 7000 km până în Beijing, pentru că prezentarea oficială va fi făcută la Salonul Auto din capitala Chinei. Sperăm că-l veți vedea într-o formă asemănătoare și pe șosea, sub forma viitoarei generații de Infiniti QX50.

Adaugati comentariu