Infrastructură: 64 kilometri pe autostrăzile A3 și A10 ar putea fi inaugurați până la finalul anului

A10

Ministerul Transporturilor estimează că aproximativ 64 km de autostradă pe A3 și A10 pot fi adăugați infrastructurii și ar putea fi dați în folosință la finalul anului 2020.

Dintre cei 64 km, 40 km sunt adăugați autostrăzii A10 Sebeș – Turda și aproximativ 24 km pe autostrada A3 în două loturi diferite.

Lucrările la autostrăzile din România continuă chiar dacă majoritatea cetățenilor sunt blocați în case din cauza măsurilor restrictive impuse de starea de urgență. Ministerul Transporturilor a făcut o serie de estimări bazându-se pe ritmul actual al lucrărilor pe diverse tronsoane de autostradă.

Conform estimărilor, două loturi de pe autostrada A10 Sebeș – Turda ar putea fi finalizate până pe 30 noiembrie. Lungimea celor două tronsoane este de 40 km. Lotul 1 are un progres de 85% iar pe lotul 2 progresul fizic este la 70%.

Mai pot fi finalizați 6.5 km din autostrada A3 Râșnov-Cristian, care deși au termen de predare 2021, finalizarea obiectivului poate fi atinsă la sfârșitul anului. În celălalt capăt al autostrăzii A3, tronsonul Iernut-Chețani în lungime de 18 este cel mai aproape de finalizare, având ca termen de inaugurare luna iunie 2020.

via agerpress

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top