Îngrijirea anvelopelor

Fiind în contact permanent cu şoselele anvelopele se murdăresc. Din acest motiv ele trebuie îngrijite periodic. Îngrijirea lor cuprinde două etape distincte: curăţirea şi protecţia.

Curăţarea
Spălăm mai întâi anvelopele cu apă caldă, apoi utilizăm o soluţie de curăţat anvelope din comerţ. Pentru înlăturarea petelor consistente de murdărie, după înmuiere, suprafaţa murdărită se poate freca cu o perie, apoi le clătim din nou şi le lăsăm să se usuce.

Protecţia
După uscare trebuie să luăm măsuri de protecţie a cauciucului. Pentru protecţia cauciucului se poate folosi orice spray cu soluţie existent în comerţ. Peste suprafaţa anvelopelor curăţate şi uscate se aplică prin pulverizare un strat fin şi uniform din această soluţie.

După câteva minute se şterg anvelopele cu o cârpă uscată până ce apare luciul. Soluţia aplicată astfel este destinată menţinerii elasticităţii şi combaterii îmbătrânirii cauciucului datorită razelor ultraviolete din spectrul solar.

Protecţia unei anvelope cu produsul de mai sus durează circa zece minute. Existămulteproduse ce se aplicăprin pulverizare şi menţin luciul şi elasticitatea cauciucului. Aceste produse se găsesc în majoritatea magazinelor cu piese auto şi în cele din benzinării.

Pentru o întreţinere completă a roţilor (anvelopelor şi jantelor), acestea trebuie demontate de pe maşină una câte una. Se va începe întâi prin curăţarea jantei pe ambele părţi, refacerea stratuluide vopsea deteriorat şi se va continua cu anvelopa (curăţirea şi protecţia explicate anterior).

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top