Internet la bord? Aceștia sunt producătorii auto care îl vor oferi!

Noua Kia Ceed GT (5)

Vom avea internet la bord începând din 2019 în unele modele produse de sud-coreenii de la Kia și Hyundai. Cei doi constructori asiatici au semnat un parteneriat strategic cu Vodafone pentru a asigura internet celor care călătoresc cu mașinile lor. Serviciul va fi disponibil pe opt piețe din Europa.

Începând de anul viitor, în țări ca Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda, Norvegia și Suedia, Hyundai și Kia vor furniza servicii de internet prin intermediul platformei Internet of Things (IoT), dezvoltată de Vodafone.

Astfel, cei aflați la bord vor putea beneficia de noi tipuri de divertisment, dar vor primi și date care vor fi utile pe parcursul călătoriei. Clienții vor avea astfel acces în timp real la informații referitoare la trafic, la locuri de parcare disponibile sau la locația în care se află în acel moment.

Serviciul vine la pachet cu un sistem multimedia nou, care va fi lansat anul viitor, odată cu modelele noi ale grupului. Acesta se va baza pe conexiunea oferită de serviciul de telecomunicații și va putea funcționa în paralel cu alte tipuri de conexiune, cum ar fi Android Auto și Apple CarPlay.

Astfel de servicii sunt deja oferite de Hyundai și Kia în Statele Unite, Canada și China, acolo unde grupul sud-coreean a semnat parteneriate cu o serie de companii locale de telecomunicații.

Adaugati comentariu