Între timp, în Seul: conceptul Ssangyong XAV

Americanii nu sunt singurii cu un salon auto în desfășurare în perioada asta (iar cel din Shanghai se apropie cu repeziciune): în Seul, capitala Coreei de Sud, tot soiul de mașini se bucură și ele de lumina reflectoarelor.

Una dintre ele – deși nu e chiar cea mai conformistă mașină – este SUV-ul compect Ssangyong XAV, un concept propus de marca sud coreeană care amintește de modele precum Honda Element sau Toyota FJ Cruiser. Adică de genul de mașini care fie se ocupă mai toată ziua cu mersul prin coclauri, fie transportă surferii și plăcile lor până la ocean.

Fața lui Ssangyong XAV aduce un pic aminte de vechiul Korando de la sfârșitul anilor ’90, dar și de botul unui aligator. În rest, folosește un design pătrățos care, după cum o demonstrează mașini precum Mercedes-Benz Clasa G, încă mai are admiratori.

xav - autoexpert.ro (1)

Remarcabilă este soluția de propulsie aleasă de Ssangyong pentru noul lor concept care, evident, nu avea cum să vină fără tracțiune integrală – îl recomanda atât aspectul, cât și tradiția mărcii. Ssangyong XAV, însă, folosește un sistem hibrid denumit e-4WD care combină un motor de 1,6 litri convențional (nu ni se spune dacă este aspirat sau turbo, benzină – probabil – sau diesel) cu un motor electric și un set de baterii litiu-ion.

Ssangyong a fost o marcă extrem de activă în ultima vreme în ceea ce privește conceptele – cel puțin comparat cu ce se întâmpla în urmă cu câțiva ani – însă nu foarte multe lucruri s-au și materializat. Coreenii, însă, au planuri mari așa că mai mult ca sigur vor începe să curgă și modele noi, chiar dacă XAV cu siguranță nu va fi unul dintre ele.

Până la a lansa un SUV extravagant așa cum se prezintă XAV, Ssangyong are multe alte nișe de acoperit în gamă și modele deja existente care necesită o reîmprospătare. În definitiv, XAV este un SUV compact decapotabil (are plafon textil) cu suspensii pneumatice controlate electronic care se ajustează automat în funcție de suprafața de rulare. Cred că putem afirma fără teama de a greși că vor mai trece câțiva ani până când vom vedea așa ceva pe modelele de serie Ssangyong, însă coreenii merită aplauzele noastre pentru curaj.

 

PS

Dacă știi ce scrie deasupra în poze, spune-ne și nouă.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top