Întrebări din chestionare auto pe care cei mai mulţi le greşesc

chestionare auto

Întrebări din chestionare auto pe care cei mai mulţi le greşesc. Examenul de obţinere a permisului auto este format din două probe, una teoretică şi una practică. Cu toate că cei mai mulţi dintre candidaţi au foarte mari emoţii cu privire la proba practică, o parte dintre aceştia nu reuşesc să treacă nici de probă teoretică, care constă în rezolvare de chestionare auto DRPCIV.

Un astfel de chestionar este format din 26 de întrebări, dintre care candidaţii ar trebui să răspundă corect la minimum 22 de întrebări pentru a putea promova această probă. Adesea, însă, cei care nu reuşesc să acumuleze cele 22 de puncte se plâng de faptul că testul auto a avut multe întrebări capcană, care i-au pus în mare dificultate.

Top 5 cele mai grele întrebări din chestionare auto

Există anumite întrebări, care fac parte din categorii considerate greoaie de către candidaţii pentru obţinerea permisului auto, care le pun dificultăţi multora dintre cei care sunt în fata testelor auto online şi chiar în timpul probei teoretice a examenului. Dintre aceste categorii fac parte cele referitoare la sancţiunile prevăzute pentru şoferii care nu respectă legile rutiere, precum şi cele care ţin de partea tehnică a autovehiculelor şi defecţiunile acestora.

Totuşi, cei mai mulţi dintre candidaţi greşesc şi la întrebări mai simple, dar care au mai multe variante de răspuns corecte sau nici una. Prin urmare, cei de la www.i-drpciv.ro au făcut un top al întrebărilor din chestionarele auto care sunt considerate a fi cele mai dificile:

  1. Viteză trebuie redusă obligatoriu la:

  2. A) trecerile de pietoni;
    B) semnalul poliţistului de frontieră;
    C) la întâlnirea indicatorului cedează trecerea.

Cu toate că foarte mulţi vor fi tentaţi să bifeze toate răspunsurile corecte, în realitate corecte sunt doar variantele b) şi c), deoarece în cazul trecerilor de pietoni nu ar trebui încetinit decât dacă sunt pietoni angajaţi pe trecere.

  1. Situaţiile în care nu se poate circula cu un autoturism sunt:

  2. A) dacă se depăşeşte masa maximă admisă, înscrisă în certificatul de înmatriculare;
    B) dacă anvelopele sunt de mărimi şi caracteristici diferite faţă de cele înscrise pe certificat;
    C) dacă autovehiculul depăşeşte înălţimea înscrisă în certificatul de înmatriculare.

Nu există nici o restricţie de înălţime în ceea ce priveşte autoturismele, astfel că răspunsurile corecte în acest caz sunt a) şi b).

  1. Care sunt situaţiile în care ar trebui redusă viteza?

  2. A) la trecerea la nivel cu calea ferată curentă cu barieră;
    B) la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără barieră;
    C) la trecerea la nivel cu calea ferată curentă industrială.

Aceasta este una dintre cele mai dificile întrebări din chestionarele DRPCIV online deoarece majoritatea candidaţilor vor avea tendinţa să considere ca fiind corecte fie toate trei variantele, fie doar b) şi c). În realitatea însă, răspunsul corect este a) deoarece în celelalte situaţii, conducătorii auto au obligaţia de a opri autovehiculul.

  1. Cum se semnalizează faptul că autovehiculul a rămas în pană pe partea carosabilă?

  2. A) prin folosirea luminilor de poziţie;
    B) prin instalarea triunghiurilor reflectorizante şi prin folosirea luminilor de avarie;
    C) prin purtarea vestei reflectorizante.

În această situaţie, variantele corecte sunt a) şi b), vesta reflectorizantă nefiind obligatorie, însă aceasta are rolul de a oferi siguranţă persoanei care o poartă, mai ales pe timp de noapte.

  1. Ce riscă un conducător auto dacă are defecţiuni grave la mecanismul de direcţie al autovehiculului?

  2. A) amendă contravenţionala, reţinerea certificatului de înmatriculare, precum şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule;
    B) amendă contravenţionala;
    C) amendă contravenţionala şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Adesea, candidaţii considera a fi corectă una dintre ultimele două variante, deoarece nu cred că această problemă este atât de gravă. Răspunsul corect este însă variantă a) deoarece sancţiunile pentru astfel de deficienţe sunt mult mai aspre în realitate.

Este important de menţionat că nu doar aceste întrebări pun dificultăţi candidaţilor de la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, acestea fiind mult mai multe. Totuşi, cu o pregătire teoretică adecvată şi completarea a unui număr cât mai mare de teste auto, dar şi cu o atenţie foarte mare la cerinţele întrebărilor, orice candidat poate promova cu succes proba teoretică a examenului auto.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Plăcerea de a conduce AutoExpert

Analiză: plăcerea de a conduce

E încă vie emoția subtilă de a strânge volanul în palme? Asta ne-am propus să analizăm în cele ce urmează! În plus,

Scroll to Top