Ioana Marinescu: „Dacă nu pui suflet în alegerile tale, nu au nicio valoare!”

Ioana Marinescu

Pisica pe sârmă este „despre a-ți scoate pantofii și a dansa în ploaie, despre a vedea soarele printre nori și curcubeul după furtună.”

Ioana Marinescu, căci cu ea vorbim astăzi este un om extrem de dedicat. Este fondatoarea blogului menționat mai sus, specialist în comunicare și PR, blogger oficial al Operei Comice pentru Copii, trainer al atelierelor de scriere creativă de la Opera Comică pentru Copii și trainer al atelierelor de creație florală în școli și grădinițe.

Pisicapesârmă

Cum se descurcă Ioana Marinescu la volan? 

Te-ar putea interesa si

Ela Crăciun: „Am schimbat mașina după un accident cu daună totală!”

AutoExpert: Ce este maşina în concepția ta, un simplu mijloc de transport, o modalitate de etalare a poziției sociale sau o chestiune de lifestyle?

Ioana Marinescu: Mașina are o utilitate practică – să te ducă din punctul A în punctul B. Cred că, mai ales în ultima vreme, când ne petrecem atât de mult imp în mașină, a devenit și o componentă a stilului de viață, care definește cine suntem, într-o mică parte. E un fel de statement. Pentru unii este și o etalare și nu cred că sunt de condamnat, este vorba de valori. Pentru mine este în primul rând o necesitate și apoi o componentă a stilului meu de viață.

Pisicapesârmă

AutoExpert: Care sunt criteriile după care ai ales mașina pe care o conduci?

Ioana Marinescu: Primul criteriu a fost cel practic. Lucram la o reprezentanță auto, cunoșteam bine marca respectivă, am avut și un mic discount, deci a fost un criteriu semi-subiectiv. A atârnat mult și  criteriul de fiabilitate, vorbim de o marcă japoneză, recunoscută pentru calitate. Da, nu în utimul rând, recunosc că, precum o doamnă veritabilă ce mă aflu, am ales și după culoare. Să fie roșie, musai !

AutoExpert: Care este cuvântul de ordine, atunci când te referi la mașina personală?

Ioana Marinescu: Confort și aici includ să mă simt bine la volan, să fie ușor de condus, să fie fiabilă, ca să nu am multe bătăi de cap cu ea.

AutoExpert: Care sunt lucrurile de care nu te desparți niciodată atunci când pornești la drum?

Ioana Marinescu: De telefon, de care oricum nu mă despart, în mașină mai ales, pentru că am devenit dependentă de aplicațiile de GPS. Am mai mereu în mașină o sticlă de apă, șervețele, niște tacâmuri de unică folosință, în caz că iau ceva de mâncare și chestiile tehnice, care trebuie să se regăsească în orice mașină.

AutoExpert: Care sunt factorii determinanți în alegerea unei mașini?

Ioana Marinescu: Cum am spus, confortul și fiabilitatea. Da, și prețul ar fi unul, raportul calitate preț mai degrabă.

Pisicapesârmă

AutoExpert: Ce te enervează cel mai tare în trafic?

Ioana Marinescu: Claxonatul fără motiv și oamenii grăbiți, care se înfig în claxon fără să gândească.

AutoExpert: O mașină se poate alege și cu …sufletul?

Ioana Marinescu: Întotdeauna. Dacă nu pui suflet în alegerile tale, nu au nicio valoare. Eu aleg în primul rând după ceea ce simt și apoi după restul.

AutoExpert: Care a fost cea mai frumoasă experiență pe care ai trăit-o la volan?

Ioana Marinescu: Cea mai recentă a fost o experiență cu o mașină închiriată, o mașinută mică, de oraș, pe care am condus-o în vacanță în Creta. Am mers cu ea 400 de km până la plaja cu nisip roz de la Efalonissi, împreună cu mama și fetița mea. Deși drumul a fost greu, cu serpentine și la întoarcere eram foarte obosită, a fost primul meu drum lung în afara țării și a fost o provocare trecută cu brio. E o amintire plăcută.

AutoExpert: Cum vezi mașina viitorului?

Ioana Marinescu: Cred că nimeni nu are idee concretă de cum va arăta, dar cu siguranță ar trebui să fie mult mai funcțională decât soluția electrică, dar în același timp prietenoasă cu mediul.

AutoExpert: Ce sfaturi ai pentru cititorii noștri și pentru fanii tăi?

Ioana Marinescu: În primul rând, pentru că mulți cititori de-ai mei sunt părinți, primul sfat ar fi să nu plece cu copiii la drum fără scaun auto în mașină. Fără excepție ! Și să aibă grijă ce scaun aleg, pentru a fi cât mai sigur.

Apoi un alt sfat ar fi să conducă responsabil față de toți participanții la trafic și față de ei înșiși. Și să își asculte instinctele, e foarte important mereu, nu numai la volan.

Adaugati comentariu