Ion Ţiriac a căştigat două premii la concursul de eleganţă de la Pebble Beach

Tiriac Collection_castiga_la_Pebble Beach 2015 - AutoExpert

Două premii internaționale de amploare i-au fost acordate lui Ion Ţiriac pentru modelul de colecție Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville, în cadrul Pebble Beach Concours d’Elegance 2015.

Ediția curentă a renumitului concurs de eleganță de la Pebble Beach, California, dedicat automobilelor de epocă, a premiat modelul Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville din anul 1952, aparținând domnului Ion Țiriac, cu locul I la categoria “Rolls-Royce and Bentley Postwar”, fiind astfel validat drept cel mai bine restaurat vehicul din secțiunea sa. Acestui premiu i s-a alăturat distincția “Lucius Beebe Trophy”, acordată autovehiculului pe care juriul îl consideră a fi în asentimentul lui Lucius Beebe – unul dintre primii membri ai juriului acestui concurs.

Între anii 1950 şi 1956 au fost fabricate strict 18 unităţi Rolls-Royce Phantom IV, care puteau fi achiziționate exclusiv de capete încoronate sau şefi de stat. Dintre acestea, doar 16 mai există astăzi. Toate exemplarele din acest model unic au caroserii realizate de constructori independenţi, în cazul Rolls-Royce Phantom IV Sedanca de Ville acesta fiind Hooper & Co. Ltd, iar capota lor este dominată de varianta îngenuncheată a statuetei „Spirit of Ecstasy”.

Exemplarul Rolls-Royce Phantom IV câștigător la ediția din 2015 a concursului de la Pebble Beach și parte a Ţiriac Collection a fost deținut anterior de Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunităţii Nizari Ismaili, care a fost totodată și primul proprietar al automobilului. Ţiriac Collection este singura galerie care reunește în prezent toate cele 6 modele Phantom ale seriei I-VI.

Tiriac Collection_castiga_la_Pebble Beach 2015 - AutoExpert (02)

Galeria Țiriac Collection include 150 de modele emblematice aparținând celor mai importanți producători auto din lume. Programul de vizitare este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Costul biletului este de 15 lei pentru adulți și de 7,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit. Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa  www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei.

Tiriac Collection_castiga_la_Pebble Beach 2015 - AutoExpert (03)

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top