Ion Țiriac scoate la vânzare Ţiriac Leasing

Ion Țiriac scoate la vânzare Ţiriac Leasing

Ion Ţiriac se pregăteşte să scoată la vânzare compania Ţiriac Leasing, divizia de leasing financiar a grupului Ţiriac, pe o piaţă unde interesul pentru astfel de afaceri este destul de ridicat.

Conform unor surse din piaţă, consultantul pentru acest proces şi găsirea unui investitor este banca Rothschild. Ţiriac a mai lucrat cu Rothchild la mijlocul anilor 2000, când a vrut să găsească un investitor pentru Banca Ţiriac.

Ţiriac Leasing a avut un profit net de 20,5 milioane lei în 2017, cu 18% mai mult decât anul precedent, ocupând locul şapte pe piaţa de profil.

Potrivit Forbes, Ion Ţiriac (79 de ani) are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari şi este pe locul 1867 în topul miliardarilor la nivel mondial. Ţiriac deţine o parte din asigurătorul Allianz-Ţiriac, are afaceri în imobiliare, transport aerian şi benzinării.

Sursa: gandul.info

Pe de ală parte Ion Țiriac își întărește poziția în domeniul vânzărilor auto. Recent Petru Văduva a revenit la vârful structurii de management a Grupului Țiriac . La 10 ani de la prima sa interacţiune cu familia Țiriac, acesta reia colaboararea cu holdingul ce înglobează în structura sa peste 40 de companii cu activităţi în domenii precum auto, financiar, imobiliar sau aviaţie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top