Jaguar cu motor de BMW? Ce plănuiesc britanicii?

Jaguar F-Type

Automobilele cu două locuri sunt personajele principale ale sesiunilor intense de teste, care au loc zilele acestea la Nurburgring,

Jaguar F-Type va fi redesenat, așa cum arată și fotografiile spion publicate de auto motor und sport, în care modelele apar camuflate. Ambele vor primi faruri mai înguste și o grilă ușor modificată, praguri noi și o imagine nouă a părții posterioare, acolo unde apar și stopuri noi.

Cabina noului F-Type va prelua elemente care apar la interiorul lui XE și al lui I-Pace, care vin la pachet cu materiale mai bune. Și volanul va fi nou, iar instrumentarul de bord va fi complet digital. Sistemul de climatizare va fi controlat prin comenzi tactile.

Jaguar Land Rover rupe colaborarea cu Ford. Care este motivul?

Au loc modificări semnificative și sub capota lui F-Type. Jaguar renunță la motorul V6 supraalimentat, cu compresor mecanic și cu puteri cuprinse între 240 și 400 de cai putere. În locul acestei unități, constructorul britanic va aduce motorul de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, compresor electric și sistem mild-hybrid de 48 de volți. Noul propulsor va dezvolta între 360 și 400 de cai putere.

Schimbările din gamă vizează și motorul V8 de 5.0 litri, cu 550 de cai putere și 680 Nm, de origine Ford. Unitatea este construită la uzina Bridgend, care va înceta producția în septembrie 2020, așa că Jaguar va trebui să se reorienteze. În pole position pentru a-i lua locul este motorul V8 de 4,4 litri de la BMW, raportează presa germană. În versiune de top, motorul dezvoltă 625 de cai putere și un cuplu de 750 Nm, sub capota lui BMW M8.

F-Type va fi disponibil, în continuare, cu tracțiune spate și cu tracțiune integrală. Șasiul și sistemul de frânare vor fi modernizate, iar mașina va primi sisteme de asistență de ultimă oră. Nu se știe încă dacă modelul va mai putea fi comandat cu transmisie manuală.

Sursă foto: auto motor und sport.

Adaugati comentariu