Jaguar F-Type: Facelift minor și versiune nouă cu 400 CP

Jaguar F-Type, rivalul britanic al popularului Porsche 911, a primit un facelift discret și o nouă variantă, 400 Sport, cu 400 CP și pachet aerodinamic dedicat.

Lansat în 2012, Jaguar F-Type se înnoiește anul acesta cu o parte frontală redesenată. Retușurile au vizat blocurile optice care beneficiază acum de tehnologie full LED adaptive și bara de protecție cu noi prize de admisie și o grilă mai lată.

Interiorul a fost, de asemenea, revizuit. În centrul atenției stau noile scaune, mai subțiri și cu 8 kg mai ușoare, alături de ultima generație a sistemului de infotainment Touch Pro cu meniu regândit și ecran tactil de 8 inch.

f-type (3)

Pe lângă noile sisteme de asistență și de parcare automată, o aplicație inedită este ReRun. Aceasta înregistrează prestația noului F-Type pe circuit sau șosea cu ajutorul unei camere GoPro și combină apoi imaginile cu datele referitoare la viteză, timp, forțele g sau accelerație. Ideal pentru analizarea performanțelor.

Dincolo de modificările estetice și noile gagdeturi, F-Type va putea fi comandat într-o nouă versiune 400 Sport. Disponibillă cu tracțiune spate sau integrală, aceasta este animată de o variantă de 400 CP a motorului V6 de 3 litri, supraalimentat cu compresor mecanic. Cutia automată cu opt trepte, jante de 20 inch, frâne Super Performance, o suspensie sport întărită și un diferențial mecanic cu alunecare limitată sunt standard.

Un alt nou pachet dedicat modelelor F-Type cu 340 și 380 CP, intitulat R-Dynamic, aduce o suspensie sport, jante de 20 sau 21 inch cu design special și inserții de culoare neagră la nivelul pragurilor, gurilor de admisie, grilei și capotei.

f-type (12)

Adaugati comentariu