Jaguar F-Type R Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle

Pentru cine n-a aflat încă, englezii pregătesc (de ceva vreme) doborârea recordului de viteză pe uscat cu o „mașină” care se cheamă Bloodhound SSC. Un astfel de proiect are nevoie de o mașină de asistență și, firesc, trebuie să fie una extrem de rapidă.

Nu-i ca și cum Jaguar F-Type R Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle va putea ține pasul cu vehiculul ce urmează să doboare recordul și care are ca țintă pragul de 1.600 de kilometri pe oră (1.000 de mile pe oră), însă nici nu poți să negi diferența ca timp de răspuns dintre un F-Type R și, să zicem, un pick-up diesel.

Acum, dacă ne întrebi pe noi, toată afacerea asta nu pare decât un boost de imagine pentru ambele părți implicate, Jaguar și Bloodhound SSC, dovadă fiind faptul că acest F-Type R urmează să-și facă prima apariție la Coventry MotoFest unde nu va asista pe nimeni, ci doar va defila.

Pe lângă culorile speciale pe care Jaguar F-Type R Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle le poartă, Jaguar spune că Type-R AWD a avut un rol crucial în dezvoltarea vehicului ce urmează să încerce doborârea recordului realizând un test de comunicare în noiembrie 2014. Nu știm exact ce înseamnă asta, însă cert este că Jaguar e unul dintre partenerii tehnici ai Bloodhound SSC, oferindu-le motoare, know-how și o serie de vehicule de asistență, printre care și acest Jaguar F-Type R Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle.

 

Adaugati comentariu